Πήρε εντολή ο Ερντογάν, τώρα θα πρέπει να πείσει τους Τούρκους – Έρχεται «μπόρα» στην γειτονία μας, vid

Όπως είδατε, οι πολιτικοί της Δύσης σε ένα αξιοπερίεργο βίντεο από την Σύνοδο 2021 του ΝΑΤΟ, ακολουθούσαν τις εντολές μία φωνής, σε μία εικόνα που παραπέμπει περισσότερο σε «στρατιωτάκι» παρά σε αρχηγούς κρατών (ΕΔΩ). Στο περιστατικό έδωσε το «παρών» και ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν. Όπως όλα δείχνουν, τώρα που πάρθηκε η απόφαση να […]

Όπως είδατε, οι πολιτικοί της Δύσης σε ένα αξιοπερίεργο βίντεο από την Σύνοδο 2021 του ΝΑΤΟ, ακολουθούσαν τις εντολές μία φωνής, σε μία εικόνα που παραπέμπει περισσότερο σε «στρατιωτάκι» παρά σε αρχηγούς κρατών (ΕΔΩ).

Στο περιστατικό έδωσε το «παρών» και ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν. Όπως όλα δείχνουν, τώρα που πάρθηκε η απόφαση να προχωρήσει η πολιτική της Μεγάλης Επανεκκίνησης με στόχο την διευθέτηση όλων των διεθνών προβλημάτων στον δρόμο για «παγκόσμια ειρήνη» (αν δεν επέλθει τελικά ρήξη στις σχέσεις Ρωσίας-ΝΑΤΟ), ο πρόεδρος της Τουρκίας έχει πάρει εντολή, όπως και η Ελλάδα, να εναρμονιστεί με το ευρύτερο σχέδιο.

Ποιο είναι αυτό;;; Όπως έχετε διαβάσει στο el.gr (ΕΔΩ), το διεθνιστικό σχέδιο για την ευρύτερη γειτονιά μας προβλέπει αλλαγή συνόρων και αυτονόμηση περιοχών, τόσο στην Θράκη και στο Αιγαίο, όσο και μέσα στην σημερινή Τουρκία με την αυτονόμηση του Πόντου και των Κούρδων ή αρμενικών εδαφών.

Το εν λόγω σχέδιο είναι εκπονημένο εδώ και πολλά χρόνια και επιδιώκει την δημιουργία ξεχωριστών περιφερειών, όπως αυτής των παραλίων της Μικράς Ασίας και των ανατολικών νησιών μας με πρωτεύουσα την Σμύρνη (ΓΙ ΑΥΤΟ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΖΗΤΑΕΙ ΕΠΙΜΟΝΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΙΣΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΕΘΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ ΤΗΝ ΑΦΗΝΟΥΝ), αυτή της Θράκης (ένωση ανατολικής με την ελεύθερη δυτική) και πρωτεύουσα την Κωνσταντινούπολη και αυτή του Πόντου με πρωτεύουσα την Τραπεζούντα και φυσικά κράτος Κουρδιστάν.

Οι Τούρκοι κάπου θα δώσουν, κάπου θα πάρουν!

Ως εκ τούτου αίσθηση έχει προκαλέσει στην Τουρκία η ξαφνική μεταστροφή του Ταγίπ Ερντογάν κατά τις επαφές του στην Σύνοδο του ΝΑΤΟ σε σειρά «καυτών» θεμάτων για την Άγκυρα όπως των Αρμενίων.

Ενώ ο Τούρκος πρόεδρος είχε δηλώσει ότι θα θέσει το ζήτημα της αναγνώρισης της γενοκτονίας των Αρμενίων από τις ΗΠΑ στον Αμερικανό ομόλογό του Τζο Μπάιντεν, προς έκπληξη όλων είπε μετά την συνάντηση ότι «δόξα τω Θεώ δεν τέθηκε καθόλου το ζήτημα αυτό».

Οργισμένη ήταν η αντίδραση της Μεράλ Ακσενέρ προέδρου του Καλού Κόμματος που έκανε λόγο για ηττοπάθεια Ερντογάν: «Αυτό που με συγκλόνισε ήταν το χαμόγελο του κ. Ερντογάν όταν δόξασε που δεν τέθηκε το ζήτημα του 1915. Είχε βγει από μια στενάχωρη συζήτηση. Δείτε την ηττοπάθεια του. Δείτε την ψυχολογική κατάσταση που σκορπίζεται από τον ‘’μεγάλο εχθρό Μπάιντεν’’ στον ‘’φίλο μου Μπάινεν’’. Σύντροφε! Πως μπορεί να υπάρχει τέτοια αναίδεια; Τέτοια επιπολαιότητα; Πως μπορεί να είσαι τέτοιος κρατικός λειτουργός; Ντροπή σου!».

Ενδεικτικές της «στροφής» Ερντογάν ήταν και οι δηλώσεις του Τούρκου προέδρου κατά την επίσκεψή του στο Αζερμπαϊτζάν. Δήλωσε ότι όλα μπορούν να λυθούν με την βοήθεια του Αλλάχ χωρίς να αναφερθεί σε συγκεκριμένα ζητήματα ενώ έως τώρα συνήθιζε να θίγει για παράδειγμα θέματα που αφορούν την Ανατολική Μεσόγειο.

Ποια είναι λοιπόν αυτά τα θέματα που θέλει να λύσει ο Ερντογάν χωρίς να αναφερθεί συγκεκριμένα;;; Πού θα έχει κέρδος και πού θα δώσει κάτι η Άγκυρα;;;

Ο Ερντογάν πήρε εντολή και τώρα θα πρέπει να πείσει τους Τούρκοςυ να αποδεχθούν όσα έρχονται! Και οι Τούρκοι έχουν εκπαιδευτεί στο να είναι ένα πολύ δύσκολο κοινό. Έρχεται «μπόρα» στην γειτονιά μας…

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί