Ο 22ος πρόεδρος της πρεσβυγενούς Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας εξελέγη στις 27 Απριλίου του 2017 και παρέμεινε στη θέση του έως τις 16 Οκτωβρίου 2020. Ο αγαπητός σε όλη την παροικία πρόεδρος της αλεξανδρινής κοινότητας και επί σειρά ετών πρόεδρος του Ελληνικού Ναυτικού Ομίλου Αλεξανδρείας κατέληξε τις πρώτες πρωινές ώρες σε νοσοκομείο της Αλεξάνδρειας.
Η Ελληνική Κοινότητα Αλεξανδρείας, σε ανακοίνωσή της, εκφράζει θερμά συλλυπητήρια στη σύζυγό του, Αικατερίνη και τον γιο του, Νικόλα και καλεί «όλη την αλεξανδρινή παροικία, όλους τους Αλεξανδρινούς ανά τον κόσμο, να προσευχηθούν για την ανάπαυση της ψυχής του, μέσα από την οποία προσέφερε ο αείμνηστος Εδμόνδος Κασιμάτης με όλη του τη δύναμη στον Αιγυπτιώτη Ελληνισμό, με τη δύναμη ενός νέου και με τη σοφία ενός πραγματικά μεγάλου Αλεξανδρινού, τον οποίον πάντα θα θυμούνται οι Αιγυπτιώτες με συγκίνηση και θα νοσταλγούν τις συμβουλές του και την απέραντη αγάπη του για την ελληνική παροικία στη Χώρα του Νείλου».
Η κηδεία του προέδρου της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας θα πραγματοποιηθεί σήμερα, στις 15:00, στα Ελληνικά Κοιμητήρια της Αλεξάνδρειας. Σημειώνεται. ότι ο πρεσβυγενής παροικιακός οργανισμός κήρυξε τριήμερο πένθος σε όλες τις υπηρεσίες του.
photo fb screenshot
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Σε κάθειρξη 18,5 ετών καταδικάστηκε ένας Ρώσος για συνεργασία με “φιλοουκρανική” οργάνωση
- Έρχεται αποχώρηση-«βόμβα» από τη Eurovision λόγω Ισραήλ
- Δόμνα Μιχαηλίδου: Ξεκινά η β’ φάση του προγράμματος «Προσβασιμότητα κατ’ οίκον»
- Champs-Élysées – Παρίσι: Το 20% των ακινήτων της «ωραιότερης λεωφόρου του κόσμου» ανήκει στο Κατάρ
- Απίστευτη τραγωδία στην Ιταλία: Πήδηξε από μπαλκόνι για να αυτοκτονήσει και σκότωσε μια 83χρονη!
- Ο Μητσοτάκης καλωσόρισε τον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ Α. Λοβέρδο στο κόμμα της ΝΔ!
- Μεσανατολικό: Το Λουξεμβούργο θα αναγνωρίσει το παλαιστινιακό κράτος
- Σημαντική αλλαγή στην Ρωσία! Ελπίδα και για τις ελληνορωσικές σχέσεις
- ΔΥΠΑ: Πάνω από 6.000 πολίτες στις «Ημέρες Καριέρας» στη Θεσσαλονίκη
- Τραγωδία στην Κίνα: Πάνω από 1.000 τσιμπήματα σφήκας σκότωσαν δύο παιδιά
Κύρια Θέματα

















