Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρέσβη των ΗΠΑ στη Λιβύη, Ρίτσαρντ Νόρλαντ (Richard Norland) πραγματοποίησε χθες ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, παρουσία και του Αμερικανού πρέσβη στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ.
Στο επίκεντρο της συνομιλίας βρέθηκαν οι πρόσφατες εξελίξεις στην Λιβύη, σύμφωνα με ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο twitter.
Οι εξελίξεις ανησυχούν την Ελλάδα, καθώς, στην παρούσα φάση, ο «σύμμαχος» της Αθήνας Στρατάρχης Χάφταρ δείχνει να χάνει έδαφος απέναντι στις δυνάμεις του ισλαμιστή Σάρατζ, ο οποίος έχει υπογράψει συμφωνία με την Τουρκία, που ακυρώνει την Ελληνική ΑΟΖ από το Καστελόριζο μέχρι την Κρήτη.

Η τηλεφωνική επικοινωνία του κ. Δένδια με τον κ. Νόρλαντ έγινε παρουσία του πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ και στο επίκεντρο βρέθηκαν όλε οι πρόσφατες εξελίξεις στη Λιβύη.
«Πολύ καλή συζήτηση για τις προσπάθειές μας να σταματήσουμε τις μάχες στη Λιβύη και για τη σημασία της Επιχείρησης Ειρήνη, όπου η Ελλάδα διαδραματίζει σημαντικό ρόλο. Ευχαριστώ τον Πρέσβη Νόρλαντ και την Πρεσβεία της Λιβύης των ΗΠΑ για τον συντονισμό και στον Υπουργό Εξωτερικών Δένδια για τη συνεργασία» σχολίασε στο Twitter ο κ. Πάιατ.
Είναι προφανές πως η Ελλάδα θέλει να συμμετέχει, έστω διπλωματικά, προκειμένου να εμποδίσει την επικράτηση του Σάρατζ στην Λιβύη και ιδιαιτέρως να αποτρέψει την στήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών στον ηγέτη της μουσουλμανικής αδελφότητας στην βορειοαφρικανική χώρα. Άπαξ και ο Σάρατζ τεθεί απόλυτος κυρίαρχος, τότε το παράνομο Μνημόνιο που έχει υπογράψει με τον Ερντογάν θα ισχύσει και η χώρα μας θα μπει σε περιπέτειες.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ο ΠΑΟΚ αποχαιρετά το 2025 με γέλιο! Νέο βίντεο με τα παρασκήνια του επικού τρέιλερ για τα 100 χρόνια
- Έπεσαν τα πρώτα χιόνια: Στα “λευκά” Πάρνηθα, Ιπποκράτειος Πολιτεία, Πεντέλη αλλά και Εύβοια, vid
- Παπασταύρου: Οι 10 +1 δράσεις του ΥΠΕΝ το 2025 – Ενεργειακές συμφωνίες και «Απάτητα Βουνά» ανάμεσά τους
- Η κοπή της βασιλόπιτας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών
- Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 41χρονος αλλοδαπός για κατοχή και διακίνηση κοκαΐνης
- Θεσσαλονίκη: Ευχές με πολίτες και επαγγελματίες για καλή χρονιά αντάλλαξε ο δήμαρχος Στ. Αγγελούδης
- Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα Τασούλα: Nα αλλάξουμε όσα μας πληγώνουν, στηριζόμενοι σε όσα μας ενώνουν
- Το εορταστικό μήνυμα του Ρώσου πρέσβη στις ΗΠΑ προκαλεί «πονοκέφαλο» στους διεθνιστές
- Απολογισμός Τσιάρα για το 2025: Σήμερα κλείνει μια δύσκολη χρονιά, ο πρωτογενής τομέας δοκιμάστηκε έντονα
- Υπ. Ανάπτυξης: Παράταση ενός μήνα στις επιχειρήσεις για την ολοκλήρωση εκκρεμοτήτων στο ΓΕΜΗ









