Παρέμβαση του Δήμου Αλίμου για ονοματοδοσία οδού στον ήρωα πιλότο Σήφη Μιγάδη – Η ιστορία του (vid)

Με ανακοίνωσή του ο Δήμαρχος Αλίμου ενημέρωσε πως μία από τις οδούς κοντά στο πρώην αεροδρόμιο θα πάρει το όνομα του ήρωα πιλότου.

Άμεση ήταν η ανταπόκριση του Δημάρχου Αλίμου, Ανδρέα Κονδύλη σε ανάρτηση στα social media που «θύμιζε» την ηρωική πράξη του πιλότου Σήφη Μιγάδη που πριν από 44 χρόνια κατάφερε να αποτρέψει ένα αεροπορικό δυστύχημα που θα κόστιζε τη ζωή σε εκατοντάδες ανθρώπους. Με ανακοίνωσή του ο Δήμαρχος Αλίμου ενημέρωσε πως μία από τις οδούς κοντά στο πρώην αεροδρόμιο θα πάρει το όνομα του ήρωα πιλότου.

Όλα ξεκίνησαν την Τρίτη 9 Αυγούστου που στα social media έγιναν αναφορές ότι την ίδια ημέρα, ακριβώς πριν από 44 χρόνια, στις 9 Αυγούστου του 1978, ένα ΒΟEING 747, το Olympic Zeus «έξυσε» τον λόφο Πανί του Αλίμου, περνώντας μόνο 2 μέτρα και 74 εκατοστά πάνω από την επικείμενη συντριβή του.

Το Olympic Zeus της «Ολυμπιακής» με 348 επιβάτες και 20 μέλη πληρώματος «έχασε» τον ένα του κινητήρα στη διάρκεια της απογείωσης. Ο πιλότος Σήφης Μιγάδης και ο συγκυβερνήτης Κωνσταντίνος Φικάρδος έδωσαν μάχη για να κρατήσουν το υπέρβαρο θηρίο στον αέρα, ενώ πετούσαν μόνο 48 μέτρα από το έδαφος, σπάζοντας ακόμη και κεραίες σε ταράτσες, με καλύτερο σενάριο τη συντριβή του στο όρος Αιγάλεω.

Λίγο πριν το κρίσιμο σημείο, ο Σήφης Μιγάδης κατάφερε να στρίψει, να αδειάσει καύσιμα και με την ψυχή στο στόμα, να προσγειωθεί ξανά, μετά από 20 λεπτά τρόμου, αλλά χωρίς κανείς από τους επιβάτες να αντιληφτεί κάτι! Οι δύο ήρωες κατάφεραν ενάντια σε όλες τις πιθανότητες και τις προδιαγραφές της Boeing, δρώντας με ψυχραιμία και θάρρος να αποφευχθεί η μεγαλύτερη εθνική μας αεροπλοϊκή τραγωδία. Χαρακτηριστικό είναι ότι στους προσομοιωτές της Βοeing με προσομοίωση της συγκεκριμένης πτήσης το Olympic Zeus συντριβόταν!

Να αναφέρουμε ότι ο Σήφης Μιγάδης είχε πολεμήσει στη μάχη της Κρήτης, το 1941, ενώ απολύθηκε από την Ολυμπιακή την περίοδο της δικτατορίας στη χώρα μας και επαναπροσλήφθηκε στη μεταπολίτευση και ήταν από τους πιλότους-σύμβολα για τη στάση ζωής και αγώνες του. Η αναφορά του συμβάντος 44 χρόνια μετά έκανε πολλούς χρήστες να αναφέρουν ότι είναι άδικο που η πολιτεία δεν τιμά τέτοιους ήρωες.

Αμέσως λοιπόν ο Δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης σε ανάρτηση στα social media, ανακοίνωσε ότι:

«Πραγματικό κατόρθωμα, στα όρια του απίθανου. Όντως, αξίζει να ονομάσουμε μία οδό “Σήφη Μιγάδη”, και μάλιστα κοντά στο πρώην Αεροδρόμιο. Πιθανότατα θα μας δοθεί η δυνατότητα τώρα που με την επένδυση-ανάπλαση θα ανοίξουν δίοδοι προς το πάρκο και κάποιοι νέοι δρόμοι μέσα στον Άλιμο.»

Έτσι λοιπόν σαράντα τέσσερα χρόνια μετά την ηρωική του πράξη, ο Σήφης Μιγάδης θα έχει το δρόμο του… και μάλιστα κοντά στο αεροδρόμιο!

skai

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί