• Αρχική
  • Άρθρα
  • Παράπονα Δένδια στη Γερμανία επειδή δεν προκλήθηκε η Ελλάδα στη διάσκεψη για τη Λιβύη: «Είμαστε εξαιρετικά δυσαρεστημένοι»

Παράπονα Δένδια στη Γερμανία επειδή δεν προκλήθηκε η Ελλάδα στη διάσκεψη για τη Λιβύη: «Είμαστε εξαιρετικά δυσαρεστημένοι»

Η Ελλάδα κυνηγάει και πάλι τις εξελίξεις.

Στις εξωτερικές σχέσεις της Ελλάδας με την Τουρκία, την Αλβανία και τη Λιβύη μίλησε ο Νίκος Δένδιας, κατά τη συμμετοχή του στο 2ο Διεθνές Συνέδριο Πολιτισμικής Κληρονομιάς που ανέλαβε το Ινστιτούτο Εξωτερικών Υποθέσεων, σε συνεργασία με το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Μετά την εισαγωγική του τοποθέτηση, αναφερόμενος στο Κυπριακό, ο υπουργός Εξωτερικών είπε: «Ελπίζω ότι ο Πρόεδρος Ερντογάν κατά την επίσκεψή του στην Κύπρο θα αποφύγει οτιδήποτε θα συνιστά πρόκληση προς το Διεθνές Δίκαιο. Όχι μόνο προς την Ελλάδα ή προς την Κυπριακή Δημοκρατία, αλλά προς το Διεθνές Δίκαιο, την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η συμβουλή μου, αν έχει κάποια αξία προς την τουρκική πλευρά, είναι να αποφύγει τις περαιτέρω προκλήσεις στην Κύπρο και στο Κυπριακό. Ούτως ή άλλως, η Τουρκία βρίσκεται εν απολύτω αδίκω στο Κυπριακό».

Σχετικά με το θέμα της Λιβύης: «Αυτό το οποίο πρέπει να αποφασιστεί οπωσδήποτε και πρέπει να υλοποιηθεί είναι η άμεση αποχώρηση των ξένων στρατευμάτων και των μισθοφόρων από τη Λιβύη. Αυτό είναι το πρόταγμα. Η Ελλάδα έχει απευθείας διάλογο και μια επικοινωνία με τη λιβυκή πλευρά. Παρά ταύτα, είμαστε εξαιρετικά δυσαρεστημένοι από το γεγονός ότι η Γερμανία, εμμένοντας εμμονικά σε μια τακτική, δεν μας κάλεσε και αυτή τη φορά στη συνάντηση για τη Λιβύη».

(Φωτο: eurokinissi)