«Αυτό που συνέβη στην Ουκρανία έδειξε σε όλο τον κόσμο πόσο δίκιο είχαμε. Παλαιότερα οι Ελληνοκύπριοι ήταν οπλισμένοι για αμυντικούς λόγους. Αυτή τη στιγμή, η γενική ιδέα έχει αλλάξει και 300 εκατ. ευρώ επιθετικά όπλα έχουν δοθεί στη νότια Κύπρο το τελευταίο διάστημα. Οι Ελληνοκύπριοι προσπαθούν να χύσουν αίμα και να σύρουν την Κύπρο πίσω στο χάος πριν το 1974».
Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης υποστήριξε πως «οι δυνάμεις που εξοπλίζουν τον νότο, από την άλλη ανοίγουν το θέμα των εγγυήσεων της Τουρκίας προς συζήτηση στον βορρά». Υποστήριξε ακόμη ότι πρωταρχικός στόχος είναι να δημιουργηθεί μια Κύπρος χωρίς την Τουρκία και στη συνέχεια να μετατραπεί ολόκληρη η περιοχή σε ένα νησί της ΕΕ με ελληνοκυπριακή ταυτότητα. «Οι δυνάμεις, που θέλουν να καταπιούν την Κύπρο θέλουν τον εναέριο χώρο της Κύπρου, αλλά και τη Μεσόγειο, που έχει μεγάλη σημασία λόγω της ενεργειακής και στρατηγικής της φύση», υποστήριξε.
Σύμφωνα με τον Ερσίν Τατάρ, «δεν φτάσαμε σε αυτό το σημείο σε μια μέρα στην Ουκρανία. Αυτή τη στιγμή, ενώ οι πόλεις στην Ουκρανία καταστρέφονται, ο λαός της Ουκρανίας εγκαταλείπει τη χώρα και τη ζωή του, δεν υπάρχει ούτε η ΕΕ ούτε οι ΗΠΑ. Όλα τα γεγονότα συμβαίνουν μπροστά στα μάτια του κόσμου και κανείς δεν μπορεί να μας πει ότι δεν θα επαναληφθούν στην Κύπρο. Διότι και εδώ εφαρμόζεται παρόμοιο σενάριο, και κάθε τρόπος δοκιμάζεται στο όνομα της αστάθειας. Αν καταφέρουν να καταστρέψουν εγγυήσεις της Τουρκίας, θα δημιουργηθεί νέο και πολύ μεγαλύτερο χάος στην Κύπρο».
Η ελληνοκυπριακή πλευρά και οι δυτικοί σύμμαχοι βλέπουν την Κύπρο ως ελληνικό νησί, είπε.
«Οι Ελληνοκύπριοι δεν ήταν ποτέ κυρίαρχοι εδώ, σε καμία περίοδο της ιστορίας. Αλλά οι πρόγονοί μας κυβέρνησαν εδώ για 350 χρόνια. Δεν έχουν καμία εξουσία. Γίναμε κυρίαρχοι αυτού του τόπου. Στο βουνό της Κύπρου (Πενταδάχτυλος), υπάρχει τούρκικο ίχνος στην πέτρα του. Δεν μπορούν να το σβήσουν. Δεν θα επιτρέψουμε κάτι τέτοιο. Μαζί με τη μητέρα πατρίδα, έχουμε τη δύναμη να χαλάσουμε όλα τα σχέδια», υποστήριξε, επίσης, ο Ερσίν Τατάρ.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- «Πρόκειται για σκότος, για τελετουργική ανθρωποθυσία»: Πρωτοφανές ξέσπασμα στις ΗΠΑ, video
- Ένα τραγικό συμπέρασμα για την Ουκρανία σύμφωνα με διεθνείς πολιτικούς κύκλους
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Kαι δεύτερη προφυλάκιση για το σκάνδαλο με τις παράνομες επιδοτήσεις
- Γκουτέρες: «Ώρα να ανοίξουμε τις πόρτες του Συμβουλίου Ασφαλείας και να αφήσουμε το φως να μπεί»
- “Ελπίδα”: Η γλυκιά Κινέζα μιλάει ελληνικά, τραγουδάει Παπαρίζου και πάει βόλτα με ταξί χωρίς οδηγό, vid
- Γάζα: «Εκεχειρία» μετά… ισραηλινών χτυπημάτων
- Ουκρανία: Πολίτες εναντίον ενστόλων που θέλουν να επιστρατεύσουν δια της βίας άνδρες, vid
- Θεσσαλονίκη: Από τα καράβια της προσφυγιάς στα βουνά της Πίνδου – Οι Μικρασιάτες που πολέμησαν στο Έπος του ‘40
- Η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός στην Ιαπωνία αλλάζει τα δεδομένα! Προσέγγιση με Τραμπ
- Ο Πούτιν βομβαρδίζει -στην κυριολεξία- την πράσινη ενέργεια! ΒΙΝΤΕΟ









