• Αρχική
  • Άρθρα
  • Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του Σοχού Θεσσαλονίκης μετά τα οθωμανικά εμβατήρια – Πρώτο το el.gr ανέδειξε το θέμα

Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του Σοχού Θεσσαλονίκης μετά τα οθωμανικά εμβατήρια – Πρώτο το el.gr ανέδειξε το θέμα

Τι ανακοίνωσε μέσω Facebook...

Όπως πρώτο το el.gr είχε προϊδεάσει, την παραίτηση του υπέβαλε ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Σοχού, Αθανάσιος Λότσιος, μετά τον σάλο που προκλήθηκε με την μπάντα «οθωμάνων γενίτσαρων» από την Τουρκία (διαβάστε ΕΔΩ), η οποία πήρε μέρος στις αποκριάτικες εκδηλώσεις στην πλατεία του χωριού.

Ο Πρόεδρος του ιστορικού χωριού στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης έδειξε ευαισθησία στο θέμα και ενημέρωσε για την απόφασή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Στην ανάρτηση του στο facebook αναφέρει:

«Μετά τα όσα διαδραματίστηκαν την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020 κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων της Αποκριάς στη Δημοτική Ενότητα Σοχού και το σάλο που προκλήθηκε από τη συμμετοχή της μουσικής μπάντας του Δήμου Αντιγιαμάν της Τουρκίας, θα ήθελα ως Πρόεδρος της Κοινότητας Σοχού να αναλάβω ακέραια την ευθύνη για το περιστατικό καθότι ενήργησα, λόγω έλλειψης χρόνου,εν αγνοία της Οργανωτικής Επιτροπής Εκδηλώσεων Αποκριάς 2020, όπως και του Δημάρχου κ. Ιωάννη Ταχματζίδη.

Ήταν μια ατυχής και δυσάρεστη στιγμή μέσα στην μακρόχρονη και επιτυχημένη πορεία των αποκριάτικων εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται στην περιοχή μας και για το λόγο αυτό ζητώ δημόσια συγνώμη από τους συμπολίτες αλλά και συμπατριώτες μου σε όλη την Ελλάδα εάν ακούσια προκάλεσα το κοινό πατριωτικό αίσθημα και τη εθνική συνείδηση.

Επιπλέον, θέτω την παραίτησή μου στη διάθεση του Τοπικού Συμβουλίου Σοχού και γνωστοποιώ ότι θα κινήσω νομικές διαδικασίες μέσω του Δήμου Λαγκαδά εναντίον του Γραφείου Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Πολιτιστικών Ανταλλαγών “Δίαυλος”, από το οποίο μου προτάθηκε η δωρεάν συμμετοχή του τουρκικού μουσικοχορευτικού σχήματος, εκτός προγράμματος, στις αποκριάτικες εκδηλώσεις στο Σοχό, για το ψευδές περιεχόμενο της πολιτιστικής πρότασής του.

ΜΕ ΤΙΜΗ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΣΟΧΟΥ

ΔΗΜΟΥ ΛΑΓΚΑΔΑ

ΛΕΤΣΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ»

ΦΩΤΟ screenshot