• Αρχική
  • Άρθρα
  • Παραδίδουν την Κύπρο!!! Καλούν την «διεθνιστική τάξη πραγμάτων» να παρέμβει με σχέδιο Ανάν!!!

Παραδίδουν την Κύπρο!!! Καλούν την «διεθνιστική τάξη πραγμάτων» να παρέμβει με σχέδιο Ανάν!!!

Η αλήθεια με απλά λόγια για τις κινήσεις στην Αμμόχωστο

Ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, έστειλε επιστολή προς τον Γάλλο ομόλογό του Jean-Yves Le Drian σχετικά με τις παράνομες τουρκικές ενέργειες στην περίκλειστη περιοχή των Βαρωσίων (Αμμόχωστος) σε μία διαδικασία που κρύβει «παγίδες» για τον Ελληνισμό, όπως θα δείτε παρακάτω.

Όπως αναφέρουν διπλωματικές πηγές, ο Νίκος Δένδιας απέστειλε επιστολή προς τον Γάλλο ομόλογό του Jean-Yves Le Drian σχετικά με τις τουρκικές παράνομες ενέργειες στην περίκλειστη περιοχή των Βαρωσίων καθώς η Γαλλία έχει την Προεδρία του Συμβουλίου Ασφαλείας τον τρέχοντα μήνα.

Στην επιστολή του ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών υπογραμμίζει, μεταξύ άλλων, ότι η εξαγγελία των τουρκικών αρχών αποτελεί μια ακόμα τρανή απόδειξη ότι η Τουρκία περιφρονεί την απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ 2561 (2021), η οποία επαναλαμβάνει το καθεστώς των Βαρωσίων, όπως  αυτό αναφέρεται σε άλλες σχετικές αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Επισημαίνει ότι η επιστροφή των Βαρωσίων στους νόμιμους κατοίκους του υπό διοίκηση των ΗΕ αποτελεί προτεραιότητα, η οποία θα πρέπει να εφαρμοστεί χωρίς να αναμένεται το αποτέλεσμα των συζητήσεων για άλλες πτυχές του Κυπριακού.

Η Αθήνα λοιπόν, με πρόσχημα την τουρκική κίνηση να ανοίξει παράνομα την Αμμόχωστο (Βαρώσια), καλεί τους διεθνιστές του Συμβουλίου Ασφαλείας και τον Ο.Η.Ε. να αναλάβουν αυτοί την υπόθεση στην Κύπρο, φέρνοντας, αφού λύσουν το πρόβλημα της Αμμοχώστου, «λύση» τύπου Ανάν, την οποία εξ αρχής ήθελαν οι Τούρκοι.

Πιο απλά:

  • Οι Τούρκοι παρουσιάζονται αδιάλλακτοι!
  • Ο Ερντογάν βρίζει τον Μητσοτάκη ως «εχθρό της Τουρκίας»
  • Η Άγκυρα ζητά «λύση δύο κρατών» που απορρίπτει η διεθνής κοινότητα
  • Ανοίγει το 3.5% της Αμμοχώστου για να δραματοποιήσει την κατάσταση και να αποκομίσει οφέλη για την χώρα του (η Ελλάδα σε αυτό το κομμάτι δεν παίρνει τίποτα, ενώ μαζί με την κυπριακή ηγεσία ασχολούνται με τα μέτρα για τον κορωνοϊό)
  • Ο ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ και φιλότουρκος διπλωμάτης, Ζοζέπ Μπορέλ, με γραπτή ανακοίνωσή του, κάνει λόγο για  «απαράδεκτη μονομερή απόφαση για αλλαγή του καθεστώτος των Βαρωσίων», τονίζοντας ότι «η ΕΕ παραμένει πλήρως δεσμευμένη για τη συνολική διευθέτηση του Κυπριακού βάσει μιας διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα (ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΝ), σύμφωνα με τα σχετικά ψηφίσματα του ΣΑ του ΟΗΕ και σύμφωνα με τις αρχές στις οποίες βασίζεται η ΕΕ και αναμένει το ίδιο από την Τουρκία».
  • Ο Ερντογάν εμμέσως παραδέχεται πως και την Τουρκία συμφέρει το σχέδιο Ανάν λέγοντας πως το 2004 η Κύπρος το αρνήθηκε (όχι Τάσσου Παπαδόπουλου). Ωστόσο με την στάση του, προσπαθεί να πάρει όσο το δυνατόν περισσότερα για την χώρα του.
  • Τόσο η Αθήνα όσο και η Λευκωσία είναι τώρα υπέρ ενός σχεδίου Ανάν! Επομένως, μία νέα του μορφή, ενδεχομένως ακόμα πιο ευνοϊκή για την τουρκική πλευρά μετά το σόου Ερντογάν στην Κύπρο, θα παρουσιαστεί ως η μοναδική «λύση» απέναντι στην τουρκική μέγγενη που φέρεται να σφίγγει τα κατεχόμενα.