«Παγώνει» για την ώρα η κύρωση των μνημονίων των Πρεσπών μετά το «Μακεδονία» του Ζάεφ – Αντιδράσεις εντός ΝΔ

Θα τα φέρουν από Σεπτέμβριο, αφού παιχτεί πρώτα σόου και η Ελλάδα φανεί πως αντιδρά δίχως να καταγγείλει την Συμφωνία που παραβιάζεται ή θα ασκηθεί ουσιαστική πίεση στα Σκόπια;;;

«Πάγωσε» η κύρωση των Μνημονίων των Πρεσπών μετά τις δηλώσεις Ζάεφ μερί «Εθνικής Μακεδονίας» με αφορμή το EURO 2021. Σύμφωνα με πληροφορίες τα Μνημόνια με τα Σκόπια πάνε για Σεπτέμβριο στη Βουλή  και βλέπουμε.

Οι τρεις διακρατικές συμφωνίες αφορούν το θέμα της φύλαξης του FIR των Σκοπιανών από τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, το σύμφωνο για την επίσπευση της ένταξης της γειτονικής χώρας στην Ε.Ε. και την οικονομική συνεργασία των δύο χωρών.

Όπως διαβάσατε στο el.gr, ο ίδιος ο πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας, Ζόραν Ζάεφ, έγραψε: «Στο στάδιο του Άμστερνταμ υποστηρίζω δυνατά την εθνική ποδοσφαιρική ομάδα της Μακεδονίας», ενώ το ίδιο όνομα αναγράφεται στην επίσημη εμφάνιση της εθνικής ποδοσφαιρικής ομάδας των Σκοπιανών, όπως και στα νομίσματα, τα οποία δεν έχουν αλλάξει.

Η συμπεριφορά του πρωθυπουργού των Σκοπίων αποτελεί κατάφορη παραβίαση της Συμφωνίας των Πρεσπών και η Ελλάδα μπορεί να ζητήσει την λήξη της. 

Χθες, ο βουλευτής της ΝΔ, Κωνσταντίνος Μπογδάνος, ερωτηθείς σε τηλεοπτικό σταθμό αν η κυβέρνηση θα ψηφίσει την συμφωνία, μέσω των τριών αυτών διαστάσεων, ο κ. Μπογδάνος δήλωσε:

«Αν οι ίδιοι δεν μπορούν να καταλάβουν ότι δεν λέγονται Μακεδονία, ακόμα και βάσει της Συμφωνίας των Πρεσπών, τότε εμείς δεν πρέπει να βιαστούμε να φέρουμε προς κύρωση τα συγκεκριμένα μνημόνια στην Βουλή.

Η προσωπική μου γνώμη είναι πως τα μνημόνια δεν πρέπει να έρθουν καθόλου προς κύρωση σε αυτή την κοινοβουλευτική θητεία, δηλαδή να παραμείνουν μία εκκρεμής πίεση απέναντι στα Σκόπια που φαίνεται πως δεν καταλαβαίνουν ότι δεν λέγονται Μακεδονία και δεν είναι συνεπείς προς τις δικές τους υποχρεώσεις».

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί