Όταν χαίρεται ο Ερντογάν κάτι πάει λάθος: «Ευχάριστο γεγονός η συνάντηση με Μητσοτάκη. Ας μην βάλουμε τρίτους ανάμεσά μας»

Τα πολλά χαμόγελα και αγκαλιές μπορεί να οδηγήσουν σε εθνικές υποχωρήσεις.

Έχοντας μάθει πλέον πως λειτουργεί η Τουρκία του Ερντογάν αλλά και η ελληνική εξωτερικών πολιτική των συνεχών υποχωρήσεων τα τελευταία χρόνια, τεράστια ανησυχία έχει προκαλέσει το γεγονός πως η τουρκική πλευρά αποκομίζει μόνο θετικά από την τελευταία συνάντηση με Μητσοτάκη.

Μάλιστα σε νέες αποκαλύψεις στις οποίες προέβει ο Τούρκος πρόεδρος από το Αζερμπαϊτζάν, φαίνεται πόσο ικανοποιημένη είναι συνολικά η τουρκική ηγεσία από την έκβαση της 50λεπτης συζήτησης που είχαν ηγέτες Ελλάδας και Τουρκίας στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ.

Πιο συγκεκριμένα ο “σουλτάνος” μιλώντας για ένα “ευχάριστο γεγονός” δήλωσε τα εξής:

«Συναντηθήκαμε με τον Μητσοτάκη. Του είπα “όπως και σήμερα ας μη βάλουμε μεταξύ μας τρίτα πρόσωπα, οργανισμούς και κράτη. Αν θα κάνουμε κάτι, να το κάνουμε μαζί.

Ο δικός σου ειδικός απεσταλμένος με τον δικό μου ειδικό απεσταλμένο ας συναντηθούν και ας μας ενημερώσουν. Και μετά να συναντηθούμε εμείς. Και να κάνουμε τα ανάλογα βήματα’’. Το σημαντικότερο θέμα που συμφωνήσαμε ήταν αυτό.

Αν θέλει ο Θεός με την Ελλάδα θα συνεννοούμαστε όχι μέσω άλλων κρατών, οργανισμών αλλά μέσω του ειδικού απεσταλμένου μου Ιμπραχίμ Καλίν, και την ειδική απεσταλμένη του κυρία Ελένη (Σουρανή) και θα κάνουμε τα βήματα μας.

Η συνάντησή μας με τον Μητσοτάκη ήταν ευχάριστο γεγονός. Είναι σημαντικό. Καλό ήταν, καλή συνάντηση. Εύχομαι κι από εδώ και πέρα να πάει καλά».

Η τοποθέτηση αυτή έρχεται μερικές ημέρες μετά τον «χορό» δημοσιευμάτων στον τουρκικό τύπο που μιλούν για «ήρεμη χρονιά στο Αιγαίο» (αλλά όχι στην Ανατολική Μεσόγειο και συνεπώς στην Κύπρο;;;).

Σε κάθε περίπτωση οι συνέπειες άμεσες ή έμμεσες της πρώτης συνάντησης Μητσοτάκη-Ερντογάν αλλά και της προ ημερών επίσκεψης Τσαβούσογλου στην Αθήνα θα φανούν εν καιρώ, ελπίζουμε χωρίς να ζημιωθούν οι πάγιες εθνικές θέσεις σε Αιγαίο, Θράκη και Κύπρο.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί