• Αρχική
  • Άρθρα
  • Λιποθυμούν παιδιά στην Κύπρο!!! Έξαλλες οι μητέρες με την μάσκα: «Το παιδί μου φοβάται» (vid)

Λιποθυμούν παιδιά στην Κύπρο!!! Έξαλλες οι μητέρες με την μάσκα: «Το παιδί μου φοβάται» (vid)

ellhnopoula_maska
Αγωνιώδης ΕΠΙΣΤΟΛΗ μαθητών στο Κράτος

Λιποθυμικά επεισόδια μαθητών σε γυμνάσιο της Πάφου, καταγγέλλουν γονείς, εξαιτίας της μάσκας, όπως λένε.

«Ένιωσαν αδιαθεσία στο σχολείο από τις μάσκες. Λιποθύμησαν τρία κορίτσια στο ίδιο τμήμα και μεταφερθήκαν με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Πάφου», ανέφερε μητέρα.

Συμπλήρωσε ότι η κόρη της ένιωσε αδιαθεσία λόγω της χρήσης μάσκας εντός της σχολικής αίθουσας. 

«Υπάρχουν ανεμιστήρες στην τάξη αλλά δεν δουλεύουν. Είναι πολύ ζέστη μέσα στις αίθουσες», σημείωσε, ενώ επεσήμανε ότι θα προχωρήσει σε καταγγελία.  

«Πρέπει να αφαιρεθούν οι μάσκες από τους μαθητές. Είναι καλύτερα η κόρη μου αλλά πήγε με φόβο στο σχολείο λόγω της μάσκας», τόνισε. 

Από την πλευρά της, η Παγκύπρια Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών (ΠΣΕΜ) σε επιστολή της προς τον Υπουργό Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας με αφορμή ακόμα περισσότερα περιστατικά λιποθυμιών που παρατηρήθηκαν σε Γυμνάσια και Λύκεια της Κύπρου αναφέρει ότι η χρήση μάσκας σε συνδυασμό με υψηλές θερμοκρασίες δημιουργεί προβλήματα στους μαθητές και πρέπει να εξευρεθούν λύσεις.

«Δυστυχώς όπως προβλέψαμε η χρήση μάσκας σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες και την αφόρητη κατάσταση στις αίθουσες των σχολείων μας, δημιουργούν προβλήματα στους μαθητές. Θεωρούμε ότι πρέπει σε συνεννόηση με το Υπουργείο Υγείας και την επιδημιολογική ομάδα να βρείτε λύση για αυτό το πρόβλημα, γιατί πολλοί μαθητές ασφυκτιούν λόγω του συνδυασμού των πιο πάνω παραγόντων», γράφουν μεταξύ άλλων.

Καταληκτικά κάνουν έκκληση, όπως ο Υπουργός εξετάσει άμεσα αυτό το σοβαρό ζήτημα και προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να λυθεί.