Ο γεννημένος στο Πλωμάρι της Λέσβου, υπερήλικας μετανάστευσε στην Αυστραλία το 1963.
Μιλώντας στην ομογενειακή ιστοσελίδα greekherald.com.au αποκάλυψε το μυστικό της μακροζωίας του.
«Θα πρέπει να παντρευτείς μια καλή και νεότερη γυναίκα, που θα σε προσέχει και θα σου μαγειρεύει όλα τα αγαπημένη σου φαγητά. Η σύζυγός μου είναι καταπληκτική μαγείρισσα» λέει ο κ. Αμπουλός.
Η σύζυγός του Παναγιώτα, είναι σήμερα 72 ετών και όπως επισημαίνει ο κ. Αμπουλός όταν την είδε για πρώτη φορά, πήγε αμέσως στους γονείς της και ζήτησε να την παντρευτεί.
«Οδηγούσε φορτηγό και είχα εντυπωσιαστεί. Ήταν όμορφος» σχολιάζει χαμογελαστή η κα Παναγιώτα Αμπουλού.
Όταν έφτασε στο Φόρμπς της Νέας Νότιας Ουαλίας, άρχισε να εργάζεται σε μια καφετέρια ως λαντζέρης, αλλά δεν ήξερε καθόλου αγγλικά. Η Παναγιώτα τον ακολούθησε στην Αυστραλία το 1965 και παντεύτηκαν στην ορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Νικολάου στο Μάρικβιλ.
Σε ηλικία 46 ετών ο παππούς Λούις απέκτησε την κόρη του και στα 50 του τον γιο του. Άνοιξε μανάβικα στο Μάρικβιλ και συνταξιοδοτήθηκε στα 65 του. Πλέον, ζει με την οικογένειά του στο Έρλγουντ.
Στις 10 Νοεμβρίου, μία ημέρα μετά τα 100α γενέθλιά του, υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο και αναρρώνει σταδιακά. Το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε δεν τον σταμάτησε από το να συναντά τα τρία του εγγόνια και να τα συμβουλεύει.
«Μην πίνετε και μην καπνίζετε. Εάν δουλεύεις σκληρά, τότε η ζωή στην Αυστραλία είναι καλή» δηλώνει ο κ. Αμπουλός.
(sputniknews)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Μ. Ανατολή: Ο ΓΓ του ΟΗΕ διορίζει Προσωπικό Απεσταλμένο για τη διαχείριση της σύγκρουσης και ανησυχεί για παγκόσμιο οικονομικό σοκ
- Για «έκρηξη» βίας που οφείλεται εν μέρει στους μετανάστες, μίλησε ο καγκελάριος της Γερμανίας
- Ντόμινο παραιτήσεων στην Ιταλία: Αποχώρησε και η υπουργός Τουρισμού, Ντανιέλα Σαντανκέ
- Σεισμός 4,9 Ρίχτερ στο Άγιο Όρος ταρακούνησε και την Θεσσαλονίκη
- Εντοπίστηκε στα Λιμανάκια Βουλιαγμένης η σορός του 34χρονου αγνοούμενου δύτη
- Συναγερμός στην Πεύκη: Εντοπίστηκε οβίδα σε οικοδομή
- ΗΠΑ-Κίνα: Η μεγάλη συνάντηση ανακοινώθηκε – Ο πλανήτης οργανώνεται
- Αεροδρόμιο στις ΗΠΑ έσπασε ρεκόρ αλλά και τις… μύτες των παρευρισκομένων, με τη μεγαλύτερη σειρά από cheesesteaks στον κόσμο (ΒΙΝΤΕΟ)
- Νετανιάχου: Το Ισραήλ θα διευρύνει την “ουδέτερη ζώνη” του στον Λίβανο
- Το «μαστίγιό» τους δείχνουν οι ΗΠΑ στο Ιράν: Ο Τραμπ «δεν μπλοφάρει και είναι έτοιμος να εξαπολύσει την κόλαση»









