Οι Τούρκοι ξέρουν τα σχέδια των διεθνιστών και προχωρούν: Στα ΔΥΟ το ΑΙΓΑΙΟ, ο ΧΑΡΤΗΣ Τσαβούσογλου

Πόσο πιο ξεκάθαρο πια!

H Άγκυρα γνωρίζει τα σχέδια των διεθνιστών για διαμελισμό της ελληνοτουρκικής γειτονιάς και προωθεί τα σχέδιά της.

Ο τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου έδειξε χάρτες και αποκάλυψε τα νησιά που η Τουρκία σχεδιάζει να αμφισβητήσει την κυριαρχία τους! Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας ζήτησε την απόσυρση των ελληνικών στρατευμάτων από 16 νησιά, από τη Σαμοθράκη μέχρι και το Καστελλόριζο!

Σε συνέντευξή του στο κρατικό πρακτορείο «Ανατολή» τόνισε ότι «είναι αδύνατον να θεωρήσουμε αυτά τα νησιά ξέχωρα από την ασφάλεια των Δαρδανελλίων και της Κωνσταντινούπολης».

Ο κ. Τσαβούσογλου αφού αναφέρθηκε στις δύο επιστολές που έχει στείλει η Τουρκία στον ΟΗΕ σχετικά με το καθεστώς των ελληνικών νησιών, δήλωσε ότι «αυτά τα νησιά έχουν παραχωρηθεί στην Ελλάδα με τη Συνθήκη της Λωζάννης του 1923, με τη Συνθήκη των Παρισίων του 1947. Και οι δύο Συνθήκες έχουν έναν όρο: Η Ελλάδα δεν θα στρατιωτικοποιήσει αυτά τα νησιά. Δεν θα τοποθετήσει όπλα. Η Ελλάδα έχει αλλάξει το καθεστώς αυτών των νησιών. Επομένως, η Ελλάδα πρέπει να αποσύρει τα όπλα από αυτά τα νησιά. Διαφορετικά, αρχίζει η συζήτηση για την κυριαρχία».

Στην συνέχεια ο κ. Τσαβούσογλου σημείωσε ότι «η Ελλάδα είναι αυτή που ακολούθησε επεκτατική πολιτική. Υποβαθμίζει το ζήτημα του καθεστώτος των νησιών, το παραβιάζει. Είναι ξεκάθαρο στο διεθνές δίκαιο. Οι συμφωνίες είναι αρκετά ξεκάθαρες. Επομένως, λέμε ότι εάν η Ελλάδα δεν κάνει πίσω σε αυτές τις παραβιάσεις, θα θέσουμε προς συζήτηση την κυριαρχία των νησιών. Είναι πολύ ξεκάθαρο στην επιστολή μας».

Το σχέδιο των διεθνιστών έχει αποκαλύψει ο Δ. Λιαακόπουλος στο βιβλίο του «ΑΠΟΡΡΗΤΟΣ ΦΑΚΕΛΟΣ ΤΣΑΜΟΥΡΙΑ» ο Δημοσθένης Λιακόπουλος από το 2001 και κάνει λόγο για αλλαγή συνόρων και διαμελισμό της περιοχής μας σε περιφέρειες (μεταξύ των άλλων κράτος Ιωνίας και ανατολικού Αιγαίου με πρωτεύουσα την Σμύρνη)!

Στον χάρτη βλέπετε σχεδόν αυτά που ζητάει και ο Τσαβούσογλου:

ΠΗΓΗ: Δημοσθένης Λιακόπουλος, Απόρρητος Φάκελος Τσαμουριά

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί