Οι Τούρκοι έρχονται ήρεμα για το Αιγαίο: Οι δηλώσεις του Χακάν Φιντάν – ΒΙΝΤΕΟ

Όλα θα «λυθούν» ήρεμα και ειρηνικά! Εκτός συζητήσεων η Κύπρος

Δηλώσεις που δείχνουν πως αναμένεται να ξεκινήσει μια νέα εποχή στο Αιγαίο, με τις επιδιώξεις της Τουρκίας αμετακίνητες και με ενδείξεις πως το θέμα της Κύπρου θα εξαιρείται από κάθε σχετική συνομιλία, έκανε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν σε τούρκους δημοσιογράφους στο Σπίτι της Τουρκίας στην Νέα Υόρκη μετά το πέρας της 78ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ!

Όπως ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Υπάρχει βούληση να λυθούν τα προβλήματα μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας με βάση τον αμοιβαίο σεβασμό, και την καλή θέληση. Υπάρχουν τομείς συνεργασίας σε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, όπως η αποτροπή κλιμάκωσης της έντασης στο Αιγαίο, η προώθηση των οικονομικών δυνατοτήτων μεταξύ των δύο χωρών, κυρίως με επίκεντρο το Αιγαίο Πέλαγος, η αύξηση των επαφών μεταξύ των δύο χωρών και με κοινές δραστηριότητες. Συζήτησα εντατικά αυτά τα θέματα με τον αξιότιμο συνάδελφό μου». 

Η φράση: «Η προώθηση των οικονομικών δυνατοτήτων μεταξύ των δύο χωρών, κυρίως με επίκεντρο το Αιγαίο Πέλαγος» αφήνει περιθώρια για πολλές αναγνώσεις και ερμηνείες!

Αυτό που προωθείται σε ανώτατα επίπεδα είναι τα «ήρεμα νερά στο Αιγαίο», προκειμένου να έρθει η νέα εποχή, ενδεχομένως με υποχωρήσεις τύπου Πρεσπών από την ελληνική πλευρά!

«Από τώρα βλέπουμε ότι η ελληνική πλευρά προσεγγίζει το θέμα με πολύ εποικοδομητικό και καλοπροαίρετο τρόπο. Ειλικρινά πιστεύω ότι αυτή η προσέγγιση θα παράγει πιο συγκεκριμένα αποτελέσματα τις επόμενες ημέρες. Νομίζω ότι θα δούμε τη συγκεκριμένη μορφή της δουλειάς μας κατά την επίσκεψη του Προέδρου μας στην Θεσσαλονίκη τον Δεκέμβριο», συμπλήρωσε ο Φιντάν!

Όπως είδατε η Κύπρος μένει εκτός συζητήσεων και το θέμα της θα λυθεί αλλιώς!

Δείτε στο βίντεο τον τούρκο ΥΠΕΞ με ωραιοποιημένα λόγια να ακτινογραφεί όσα ακολουθούν για το Αιγαίο:

photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-PAP

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί