ΝΟΤΑΜ της Άγκυρας… λίγο πριν από την έξοδο του Abdulhamid Han

Έκδοση ΝΟΤΑΜ από την Τουρκία, με την οποία κλείνει ένα πολύ μεγάλο μέρος του εναέριου χώρου νότια της Αττάλειας την ώρα που το ερευνητικό “Abdulhamid Han” είναι έτοιμο για έξοδο στη αν. Μεσόγειο.

Σύμφωνα με όσα έκανε γνωστά η Τουρκία πρόκειται για μία μεγάλη έκταση εναέριου χώρου εντός της οποίας το επόμενο χρονικό διάστημα θα πραγματοποιηθούν ασκήσεις της πολεμικής της αεροπορίας. Η έκταση βρίσκεται εντός της τουρκικής υφαλοκρηπίδας.

Είναι το ίδιο σημείο που πραγματοποίησε την τελευταία του αποστολή τον Οκτώβριο, αμέσως μετά το θερμό καλοκαίρι του 2020 το ερευνητικό Oruc Reis.

Επιπλέον, αναμένεται στις 9 Αυγούστου ο ίδιος ο Τούρκος Πρόεδρος Ρ. Ταγίπ Ερντογάν να ανακοινώσει την θαλάσσια περιοχή στην οποία θα προχωρήσει για γεωτρήσεις το 4ο και πιο σύγχρονο γεωτρύπανο της Τουρκίας.

Θα είναι η περιοχή απ’ όπου θα ξεκινήσει τις γεωτρήσεις το Abdulhamid Han; Θα είναι αυτή η περιοχή ο τελικός προορισμός;

Αυτά είναι μόνο μερικά από τα ερωτήματα που μένει να απαντηθούν.

Μέχρι στιγμής, ωστόσο, είναι γεγονός ότι δεν έχει εκδοθεί κάποια NAVTEX που να συμπίπτει με την αναγγελθείσα NOTAM.

Οι Ελληνικές Ένοπλες δυνάμεις βρίσκονται σε εγρήγορση και με ψυχραιμία αποκωδικοποιούν κάθε κίνηση της Τουρκίας έτοιμες να προχωρήσουν σε κάθε είδους απάντηση όποτε κι αν απαιτηθεί.

libre/ scr

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί