Νίκη Ερντογάν ακόμα και από τον 1ο γύρο;; Όλα ανοικτά στην Τουρκία…

Τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θέλουν ως νικητή από τον πρώτο κιόλας γύρο των εκλογών στην Τουρκία δύο νέες δημοσκοπήσεις.

Ειδικότερα, από τις τρεις πιο πρόσφατες δημοσκοπήσεις που έγιναν στην Τουρκία, μία δείχνει νικητή τον Κιριντσάρολου, ενώ οι άλλες δύο τον Ταγίπ Ερτνγάν. Σημειώνεται ότι η έρευνα της İstanbul Ekonomi Araştırma (Μάιος 12) δίνει στον Κιλιτσντάρογλου 50.5%, στον Ερντογάν 45.6%, και στον Oğan 3.9%.

Ωστόσο, σύμφωνα με τις εταιρείες Areda και ASAL και στις δημοσκοπήσεις που πραγματοποιήθηκαν στις 11-12 Μαϊου νικητής με πάνω από 50% εμφανίζεται ο Ερντογάν.

Σημειώνεται ότι ο δεύτερος γύρος των εκλογών στην Τουρκία που έχει προγραμματιστεί για τις 28 Μαΐου, θα διεξαχθεί εάν κανένας υποψήφιος δεν συγκεντρώσει το 50% των ψήφων.

Έρευνα Asal: Μπροστά με 50,6%

Από την δημοσκόπηση της Asal προκύπτερι ότι ο Ερντογάν θα λάβει το 50,6% των ψήφων και ο Κιλιτσντάρογλου το 46,3%.

Η έρευνα διεξήχθη σε πάνω από 2.000 άτομα από τις 10 έως τις 12 Μαΐου. Μετά την απόσυρση του Μουχαρέμ Ιντζέ, ο δημοσκόπος επικοινώνησε ξανά με τους ερωτηθέντες για να διευκρινίσει τα αποτελέσματα. Το περιθώριο λάθους της έρευνας ανήλθε στο 2,5%.

Έρευνα Areda: Νίκη με 51,3%

Η έρευνα του Areda έδειξε ότι το 51,3% των ερωτηθέντων είναι έτοιμο να ψηφίσει τον Ερντογάν αύριο, ενώ το 44,2% πρόκειται να στηρίξει τον Κιλιτσντάρογλου και τον Σινάν Ογκάν ένα σχεδόν 4%.

Η έρευνα της Areda διεξήχθη σε 25.000 ανθρώπους από τις 11 έως τις 12 Μαΐου. Έγινε μια από τις πρώτες δημοσκοπήσεις που διεξήχθησαν αφού ο Μουχαρέμ Ιντζέ, άλλος υποψήφιος για την προεδρία, ανακοίνωσε την απόσυρση της υποψηφιότητάς του τρεις ημέρες πριν από τις εκλογές.

Σημειώνεται ωστόσο, ότι η Areda, δεν παρείχε πληροφορίες σχετικά με την πηγή χρηματοδότησης και το περιθώριο σφάλματος. Από τις 4 Μαΐου, οι δημοσκόποι είναι υποχρεωμένοι να ανακοινώσουν για λογαριασμό τίνος διεξήγαγαν τις έρευνες και την πηγή της χρηματοδότησής τους.

(newsbomb – απεμπε-EPA photo)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί