Συνεχίζεται στην αρμόδια επιτροπή της Βουλή η συζήτηση επί του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας, με μία δήλωση του πρώην υπουργού Παιδείας, Νίκου Φίλη, η οποία θα συζητηθεί!
Συγκεκριμένα ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε τρεις τροπολογίες κατέθεσε στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.
Και οι τρεις αφορούν κατάργηση πρόσφατων νομοθετικών επιλογών της κυβέρνησης ΝΔ που έχουν βλάψει σοβαρά σχολεία και πανεπιστήμια.
Ωστόσο, ο Νίκος Φίλης δεν έμεινε εκεί!
Αναφερόμενος στις μητρικές γλώσσες που εισάγονται σε νηπιαγωγεία της Ευρώπης, δήλωσε:
«Στην Φινλανδία, υπάρχει μία πληθώρα ξένων γλωσσών και όχι η αγγλική μόνο. Η ρωσική για παράδειγμα. Όπως επίσης –και έχει σημασία αυτό- και οι γλώσσες των προσφύγων και μεταναστών που είναι στην χώρα αυτή. Αν είχε μια αξία να κουβεντιάζαμε σήμερα, την εισαγωγή όχι μια διδασκαλίας, αλλά μιας υποβοηθητικής διαδικασίας γλωσσικής στα νηπιαγωγεία, εκεί που υπάρχουν πολλά παιδιά προσφύγων και μεταναστών, θα ήταν η μητρική γλώσσα, η γλώσσα προέλευσης των προσφυγόπουλων».
Δείτε το βίντεο:
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Κακά μαντάτα για τις… «Γκρέτες»! Τι στοιχεία βγήκαν για το 2025;
- Ρωσία και σύμμαχοι παίρνουν ξανά τα εύσημα για την πολιτική τους
- Θεσσαλονίκη: Ακυρώνονται τρεις παραστάσεις του ΚΘΒΕ λόγω στάσης εργασίας των εργαζομένων του
- Θεσ/νίκη: Χειροπέδες σε Έλληνα καταζητούμενο για μεγάλη υπόθεση φοροδιαφυγής σχεδόν 30 εκατ. ευρώ
- Μέγαρο Μουσικής: Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα για την αρχή του 2026 – Τον Φεβρουάριο το αφιέρωμα στον Ραχμάνινοφ
- Γεωπολιτική «απόδραση» της Ρωσίας μέσω Ιράν – Τεράστια εξέλιξη για την Μόσχα
- Παρίσι: Η διεύθυνση του Λούβρου ανακοίνωσε πως το μουσείο λειτουργεί εν μέρει, παρά την απεργία
- Θεσσαλονίκη: Το ρομπότ Pepper μαθαίνει στους καταναλωτές τα δικαιώματά τους – Δείτε βίντεο
- ΟΠΕΚΕΠΕ και ΕΛΓΑ: Ολοκληρώθηκαν οι πληρωμές 487,9 εκατ. – Επιπλέον 600 εκατ. ευρώ μέχρι 31/12
- Βενεζουέλα: Απέπλευσαν δύο τάνκερ με υποπροϊόντα πετρελαίου









