Μύδροι Ζαχάροβα κατά κυβέρνησης Μητσοτάκη: «Βοηθήσαμε στην απελευθέρωσή σας και εσείς ΑΠΕΛΑΥΝΕΤΕ διπλωμάτες μας»

Απόλυτα δικαιολογημένο ξέσπασμα. Για τα καλά στο στόχαστρο της Ρωσίας η Ελλάδα.

Η εκπρόσωπος Τύπου του ρωσικού υπουργείο Άμυνας, Μαρία Ζαχάροβα, επανέρχεται με νέες δηλώσεις για τη χώρα μας, με αφορμή την απέλαση 12 Ρώσων διπλωματών.

”Η Ελλάδα, με την οποία μας συνδέουν βαθιές ιστορικές ρίζες, ανακοίνωσε την απέλαση Ρώσων διπλωματών μια πολύ συγκεκριμένη ημέρα – τις 6 Απριλίου. Πόσο συμβολικό, αυτή είναι μια μαύρη μέρα στην ιστορία της Ελλάδας.

Ήταν στις 6 Απριλίου 1941 που το ναζιστικό Ράιχ επιτέθηκε στη χερσόνησο (επιχείρηση «Μαρίτα»), για τους Έλληνες η 6η Απριλίου είναι για εμάς σαν 22 Ιουνίου. Τι ήταν από την πλευρά των Αμερικανών συμβούλων, σύμπτωση ή διαβολικά ακριβής υπολογισμός;”

H πάντα καυστική Ζαχάροβα επεσήμανε επίσης το γεγονός ότι εκείνη την ημέρα βρισκόταν στην Αθήνα η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Βικτόρια Νούλαντ. «Και αν η Νούλαντ εμφανιστεί κάπου, τότε μην περιμένετε καλά πράγματα από εκεί», σημείωσε η διπλωμάτης.

Και συνέχισε:

«Αλλά το αποτέλεσμα είναι προφανές. Το κράτος, που απελευθερώθηκε και ανοικοδομήθηκε με τη βοήθεια της Ρωσίας, του οποίου πρώτος ηγέτης ήταν ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, έμεινε ουσιαστικά χωρίς διπλωματικές σχέσεις με τη χώρα μας.

Αυτό συμβαίνει παρά το γεγονός ότι μοιραζόμαστε την ίδια πίστη με τους Έλληνες, κληρονομήσαμε την ίδια παράδοση και δεν έχουμε παραλείψει ποτέ να βοηθήσουμε τους Έλληνες φίλους μας. Δείτε μόνο τη βοήθειά μας στις πυρκαγιές στην Πελοπόννησο πέρυσι».

«Το κακό δεν είναι καν ότι η ευρωατλαντική αλληλεγγύη διαγράφει το παρελθόν (…). Το κακό είναι ότι στερεί από τους ανθρώπους και τους λαούς το μέλλον τους, την ανεξαρτησία τους και το δικαίωμά τους σε αυτή την κυρίαρχη επιλογή».

(φωτο:twitter)

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί