Μητσοτάκης: «Θα τείνω χείρα φιλίας σε όποιον κερδίσει τις τουρκικές εκλογές»

«Χείρα φιλίας» λέει ότι θα τείνει στο νικητή των εκλογών στην Τουρκία ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στο Associated Press.

Ο ίδιος τονίζει πως ελπίζει ότι η επόμενη κυβέρνηση στην γειτονική χώρα θα «επανεξετάσει την προσέγγισή της προς τη Δύση».

«Δεν είμαι αφελής και επειδή γνωρίζω πως οι εξωτερικές πολιτικές των χωρών δεν αλλάζουν από τη μια μέρα στην άλλη θα συνεχίσουμε να ενισχύουμε τις αποτρεπτικές μας ικανότητες και τις αμυντικές μας ικανότητες.

Μακάρι να μην χρειαζόταν να ξοδεύω πολύ περισσότερο από το 2% του ΑΕΠ μου για την Άμυνα. Αλλά δυστυχώς, ζούμε σε μια επισφαλή γειτονιά με μια πολύ μεγαλύτερη χώρα από εμάς που συμπεριφέρεται επιθετικά».

Για την…μετασεισμική ελληνοτουρκική φιλία δήλωσε:

«Είναι κρίμα. Δεν χρειάζεται να περιμένουμε να χτυπήσει μια καταστροφή, ούτε είναι γραφτό να ζούμε σε κατάσταση μόνιμης έντασης. Oι καλύτεροι δεσμοί απαιτούν τον τερματισμό της πολεμικής ρητορικής από την Τουρκία. Αν η τουρκική κυβέρνηση λέει κάθε λίγο και λιγάκι ότι θα έρθει νύχτα στα νησιά μας, προφανώς αυτό δεν είναι πολύ ευνοϊκό για την οικοδόμηση κλίματος εμπιστοσύνης και καλής θέλησης».

(ΦΩΤΟ:Eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί