Μητσοτάκης για Τουρκία: Κάποιοι στην Άγκυρα παραχαράσσουν Διεθνές Δίκαιο, Ιστορία και Γεωγραφία

Ως ένα μήνυμα πως η Ελλάδα είναι έτοιμη να δράσει γρήγορα χαρακτήρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης τις συμβάσεις της χώρας μας στα εξοπλιστικά,

με τον πρωθυπουργό να κάνει λόγο για «ρητορικά πυροτεχνήματα της γείτονος που κλιμακώνονται».

Μιλώντας από το βήμα της Βουλής για την Τουρκία αλλά και στη στάση του ΝΑΤΟ απέναντι στις απειλές κατά της χώρας μας, ο κ. Μητσοτάκης ήταν ξεκάθαρος σημειώνοντας πως «Η πόρτα μας είναι πάντα κλειστή σε κάθε απειλή».

«Δεν είναι η πρώτη φορά που η Άγκυρα διατρέφει την αλήθεια με το αμόκ σε σχέση με τα νησιά. Αλλά κάποιοι στην Άγκυρα παραχαράσσουν ταυτόχρονα το Διεθνές Δίκαιο, τις Συνθήκες, την ιστορία και τη γεωγραφία. Γι’ αυτό πήραν άμεση απάντηση απ’ όλους ώστε να στραφούν σοφότεροι στα εσωτερικά τους ζητήματα» ανέφερε αρχικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Για να συμπληρώσει πως:

«Θα είμαι ξεκάθαρος. Η πόρτα μας είναι πάντα κλειστή σε κάθε απειλή και το παράθυρό μας είναι πάντα ανοιχτό σε κάθε διάλογο με βάση τη διεθνή νομιμότητα. Η Ελλάδα δεν έχει καμία ανάγκη να εκτοξεύει φωτοβολίδες για να αποσπά διεθνή προσοχή από όσα συμβαίνουν στους πολίτες της όπως κάνει η γείτονα. Η Ελλάδα είναι μια χώρα με αυτοπεποίθηση σε κάθε πεδίο και μια χώρα που επιδεικνύει συνέπεια σε κάθε συμμαχία της».

«Κι αυτό πρέπει να το αντιληφθεί πρώτη η Δύση που αντιμετωπίζει τις εξωτερικές απειλές αλλά πρέπει με την ίδια σοβαρότητα να αντιμετωπίσει και εκείνες που αναδύονται στο εσωτερικό της, γιατί όλοι στο ΝΑΤΟ μιλούν για κοινό μέτωπο απέναντι στη Μόσχα εξαιτίας των εντάσεων στην Ουκρανία, αλλά μέσα στο ίδιο ευρωατλαντικό πλαίσιο καταγράφεται μια αντίφαση ένας εταίρος φιλικός και ειρηνικός που σέβεται το διεθνές δίκαιο να απειλείται από έναν άλλον που την απειλεί εξοπλιζόμενος με ρωσικά συστήματα» συμπλήρωσε σχολιάζοντας τη στάση του ΝΑΤΟ στις απειλές της Τουρκίας.

Κατέληξε, δε, λέγοντας πως:

«Εδώ δεν χωρούν πια ίσες αποστάσεις. Αφορά τη συνάντηση του ώριμου πατριωτισμού και οικονομικού ρεαλισμού στις συμβάσεις του νομοσχεδίου. Η ευημερία του πολίτη και η ασφάλεια της πατρίδας είναι διαρκείς αλλά και παράλληλες προτεραιότητες».

(reader – φωτο:eurokinissi)

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί