Μητσοτάκης για Κυπριακό: “Δεν είναι αποδεκτή η θέση της Τουρκίας περί δύο κρατών”

Μιλώντας για τα ελληνοτουρκικά ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι θα προχωρήσουν τα θαλάσσια πάρκα

και η Τουρκία όπως κι εμείς, μπορεί να κάνει ότι θέλει εντός χωρικών της υδάτων, και τόνισε ότι «ο σκοπός στις συνομιλίες, είναι μπούμε στον πυρήνα της διαφοράς μας με τους υπουργούς Εξωτερικών στα θέματα της υφαλοκρηπίδας και της ΑΟΖ. Καλό είναι να συνεχιστεί ο διάλογος αυτός χωρίς να σημαίνει ότι θα συμφωνήσουμε απαραίτητα» είπε ο πρωθυπουργός, και προσέθεσε ότι «συνεργαζόμαστε καλά στο μεταναστευτικό, το κλίμα έχει αλλάξει, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η Τουρκία άλλαξε τις θέσεις της.

“Δεν είμαστε αφελείς. Γιατί εάν ήμασταν δεν θα χτίζαμε τέτοια πλοία, και μακάρι να είναι αχρείαστα πάντα” είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Για την σημερινή εκλογή της χώρας μας στο Συμβούλιο Ασφαλείας, είπε ότι είναι μια μεγάλη ευθύνη για τη χώρα μας, η οποία υπηρετεί πολιτική αρχών. Δεν μπορούν να ικανοποιούν τους πάντες οι αποφάσεις μας, έχουμε τις συμμαχίες μας και με αίσθηση υπευθυνότητας και σταθερότητας η Ελλάδα έχει πολλά να προσφέρει. Το Κυπριακό -είπε-ενδεχομένως μπορεί να στηριχθεί από την εκλογή μας στο Συμβούλιο Ασφαλείας, και σημείωσε ότι στηρίζουμε την κ. Ολγκίν και την επανέναρξη των συνομιλιών.

Δεν είναι αποδεκτή η θέση της Τουρκίας περί δυο κρατών στην Κύπρο” είπε. Τέλος, ανέφερε ότι “είμαστε υπέρ της αναγνώρισης παλαιστινιακού κράτους, είμαστε υπέρμαχοι της λύσης των δυο κρατών, το ζήτημα όμως είναι πως θα φτάσουμε σε αυτό και πρώτη προτεραιότητα είναι να σταματήσουν οι εχθροπραξίες, να αποσυρθεί το Ισραήλ και να απελευθερωθούν οι όμηροι”.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί