ΜΕΓΑΛΑ ΜΜΕ ΤΟΥΡΚΙΑΣ: ΤΟΤΕ θα πάρουμε τα νησιά από τους Έλληνες, αυτή είναι η ΙΔΑΝΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ

Ύπνος βαθύς στην κοινωνία...

Στα μέσα μαζικής ενημέρωσης της Τουρκίας ασχολούνται με την διεκδίκηση νησιών του Αιγαίου, την ώρα που στην Ελλάδα μιλούν μόνο για τα εμβόλια!

Ο τούρκος στρατηγικός αναλυτής Αμπντουλάχ Τσιφτσί περιγράφει στο CNN Türk, τηλεοπτικός σταθμός μεγάλης τηλεθέασης, το πότε θα είναι η καλύτερη χρονική συγκυρία για να εισβάλλει η Τουρκία στα νησιά, με πολλούς να φοβούνται πως η εσωτερικ΄ηκόντρα Ερντογάν-αντιπολίτευσης μπορεί να εμπλέξει το Αιγαίο για λόγους εντυπωσιασμού με απρόβλεπτες συνέπειες.

Λέει, μεταξύ άλλων, ότι «Η λόγω της Κίνας αποσύνθεση εντός της ΕΕ με κάποιο τρόπο θα μεγαλώσει. Τα συμφέροντα θα ξεχωρίσουν».

Και εξηγεί πως «Εντός της ΕΕ υπάρχουν προβλήματα σχετικά με την Πολωνία και την Ουγγαρία. Το ΝΑΤΟ ενδεχομένως θα αρχίσει να αμφισβητείται».

Κρίνει λοιπόν πως τότε θα είναι η ιδανική χρονική στιγμή για περάσει στην αντεπίθεσή της η Τουρκία:

«Τότε πιστεύω πως η Τουρκία θα είναι σε θέση να κάνει την επέμβαση που επιθυμεί στα νησιά. Και όχι τώρα. Τώρα η Τουρκία δίνει τον αγώνα στο διπλωματικό πεδίο, αλλά πιστεύω πως στο μέλλον θα έχει αυτήν την δυνατότητα»

Σε άλλη εκπομπή του καναλιού ULKE συνομιλούν στρατηγικός αναλυτής και δημοσιογράφος, αναλύοντας τις, όπως τις ονομάζουν, «παραβιάσεις της Ελλάδας στο Αιγαίο».

Στο μεταξύ, όπως φαίνεται στο εικόνα, έχουν ήδη αλλάξει τις ονομασίες των νησιών στον χάρτη.

Υπάρχουν οι ομάδες νησιών «Μπροστά στα στενά», «νησιά Σαρουχάν» και «νησιά Μεντεσέ»…

Ακούγεται ο στρατηγικός αναλυτής Γιουσούφ Αλάμπαρντα να λέει πως «πολύ περισσότερο, μετά την ειρηνευτική στρατιωτική επιχείρηση στην Κύπρο το 1974, η Ελλάδα αρχίζει να εξοπλίζει αυτά τα νησιά».

Τότε, ο δημοσιογράφος Τουργκάι Γκιουλέρ, βλέποντας τον χάρτη με τα νησιά, εξανίσταται: «Μα αυτά τα νησιά είναι δυνατόν να αφέθηκαν στους Έλληνες;».

Σε νέες αποκαλύψεις για τα τουρκικά σχέδια προχώρησε ο Μεσούτ Χακί Τζασίν, σύμβουλος του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επισημαίνοντας ότι ήρθε ο καιρός να πάρουν από την Ελλάδα όσα κάποτε της «δώσαμε» επειδή «ήμασταν αδύναμοι».

Είναι σύμβουλος του Ερντογάν για θέματα Ασφάλειας και Εξωτερικής Πολιτικής και καθηγητής Διεθνών Σχέσεων του ιδιωτικού Πανεπιστημίου Yeditepe της Κωνσταντινούπολης.

Μιλώντας στο CNN Türk, είπε:

«Συνέχεια το λέω στους κεφάλες τους Έλληνες. Ελάτε να ψαρέψουμε τσιπούρες στο Αιγαίο. Σε πόλεμο με την Τουρκία 100% θα χάσετε».

Με πληροφορίες από Τουρκικά Νέα – ΦΩΤΟ intime/videoscreenshot

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί