• Αρχική
  • Άρθρα
  • «Λύσσα» Τούρκων κατά Βορίδη: «Μπ@στ@ρδε τι θέλεις από το σπίτι του Κεμάλ» (ΒΙΝΤΕΟ)

«Λύσσα» Τούρκων κατά Βορίδη: «Μπ@στ@ρδε τι θέλεις από το σπίτι του Κεμάλ» (ΒΙΝΤΕΟ)

boridis_kemal
Τι είχε δηλώσει ο υπουργός...

Για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, τα τουρκικά ΜΜΕ συνεχίζουν τις επιθέσεις κατά του Μ. Βορίδη, επειδή ζήτησε «το μουσείο του Κεμάλ Ατατούρκ στην Θεσσαλονίκη να μετατραπεί σε μουσείο μνήμης Γενοκτονίας του Ελληνισμού», γενοκτονία, την οποία διέταξε ο σφαγέας «είδωλο» των Τούρκων.

Η τουρκική εφημερίδα «Χουριέτ», μέσω του δημοσιογράφου της Ahmet Hakan έγραψε, μεταξύ άλλων, αποκαλεί τον Μάκη Βορίδη «μπ@στ@ρδο»:

«Υπάρχει ένας άνθρωπος που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των περιθωριακών πολιτικών στην Ελλάδα.

Είναι ο Μάκης Βορίδης .

Σπέρνει πάντα σπόρους διαφωνίας. Είναι συνεχώς προκλητικός.

Αλλά σκέφτομαι.

Το γεγονός πως αυτό ο άντρας είναι μέλος της κυβέρνησης της Ελλάδας, ως “Υπουργός Γεωργίας”,  δεν τον κάνει και τόσο περιθωριακό .

Πρότεινε να μετατραπεί το σπίτι του Atatürk στη Θεσσαλονίκη σε «Μουσείο γενοκτονίας του του ποντιακού Ελληνισμού» . Με άλλα λόγια , θέλει το σπίτι του Ατατούρκ να χτιστεί ως «μουσείο γενοκτονίας» .

Ένας μπάσταρδος!

Τι θες από το σπίτι του Atatürk;

Μπορείτε να μετατρέψετε ένα οθωμανικό τζαμί στην Αθήνα σε εκκλησία,α θέλετε.

Αλλά, ξέχασα, δεν μπορείτε να το κάνετε αυτό!

Δεν υπάρχει τζαμί στην Αθήνα

Ανοίξτε πρώτα ένα τζαμί από την Οθωμανική Αυτοκρατορία για λατρεία στην Ελλάδα και μετά κάντε το εκκλησία για να πείτε «αντίποινα στην Αγία Σοφία».

Τι είχε πει ο Μ. Βορίδης:

Μιλώντας στην εκπομπή «ΜEGA Σαββατοκύριακο» πριν δύο ημέρες, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκης Βορίδης, δήλωσε σε σχέση με την μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί:

«Πρόκειται για μια «άθλια απόφαση», καθώς φαίνεται ότι η Τουρκία δεν ενδιαφέρεται πλέον να έχει καλές σχέσεις με οποιοδήποτε δυτικό κράτος και διεθνές σύστημα.

Χρειάζονται απαντήσεις από την διεθνή κοινότητα και φυσικά από την Ελλάδα.

Ένα από αυτά που μπορούν να γίνουν άμεσα και θα ήταν μια κίνηση «εξόχως συμβολική», έχει να κάνει με το μουσείο του Κεμάλ Ατατούρκ στη Θεσσαλονίκη και τη μετατροπή του σε μουσείο μνήμης Γενοκτονίας του Ελληνισμού».