Ετοιμάζουν την «αρπαγή» της Θεσσαλονίκης! Ταυτόχρονα: Καταπιέζουν ή «εξαφανίζουν» τους Έλληνες, vid

Οι πολίτες ασχολούνται με τον κορωνοϊό - ΟΧΙ όμως οι «μεγάλοι»...

Έντονη κινητικότητα σε Κριμαία και Δυτικά Βαλκάνια, εκεί δηλαδή όπου είναι στραμμένη, αυτή την στιγμή η προσοχή των «μεγάλων», με τον Ελληνισμό να βρίσκεται για μία ακόμα φορά στο επίκεντρο.

Συγκεκριμένα, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συμμετείχε, μέσω τηλεδιάσκεψης, στην Σύνοδο Κορυφής της Διαδικασίας του Βερολίνου για τα Δυτικά Βαλκάνια, υπό την γερμανική Προεδρία.

Σκοπός της Διαδικασίας του Βερολίνου είναι η προώθηση της περιφερειακής συνεργασίας και η ενίσχυση της ευρωπαϊκής προοπτικής των Δυτικών Βαλκανίων, μεταξύ άλλων, μέσω της οικονομικής ανάπτυξης και συνεργασίας.

ΚΑΤΙ ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΟΙ ΔΙΕΘΝΙΣΤΕΣ, οι οποίοι μετά την Συμφωνία των Πρεσπών ονειρεύονται Βαλκανική οικονομική περιφέρεια και κράτος της Μακεδονίας με πρωτεύουσα την Θεσσαλονίκη, όπου θα επικρατεί ιδιαίτερο φορολογικό καθεστώς.

Θυμηθείτε τι είχε δηλώσει ο Τζορτζ Σόρος:

ΜΗΠΩΣ ΑΥΤΟ ΕΧΕΙ ΞΕΧΑΣΤΕΙ;;;

Σημειώνεται ότι εκτός από τους εταίρους των Δυτικών Βαλκανίων που συμμετέχουν στην Διαδικασία λαμβάνουν επίσης μέρος ορισμένα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ελλάδα, Αυστρία, Βουλγαρία, Γαλλία, Ιταλία, Κροατία, Πολωνία, Σλοβενία), καθώς και το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, καθώς το ζήτημα είναι εξαιρετικά σημαντικό για την πορεία των πραγμάτων.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε ότι στρατηγική επιλογή της Ελλάδας ήταν και παραμένει η ευρωπαϊκή προοπτική των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων, υπό τη γνωστή αιρεσιμότητα.

Ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε ακόμη την ιδιαίτερη σημασία που αποδίδει η χώρα μας στην Διαδικασία του Βερολίνου, η οποία συμβάλλει ουσιαστικά στην κοινωνικο-οικονομική ανάπτυξη και στην προσέγγιση των λαών της περιοχής, καθώς και στην επιτάχυνση της ενταξιακής πορείας των Δυτικών Βαλκανίων.

Στην παρέμβασή του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε την ετοιμότητα της Ελλάδας να συνδράμει στην επέκταση της Πρωτοβουλίας των Πράσινων Διαδρόμων, με σκοπό την απρόσκοπτη διακίνηση απαραίτητων αγαθών μεταξύ των Δυτικών Βαλκανίων και της ΕΕ, με παροχή διευκολύνσεων στα σύνορα με την Αλβανία και τα Σκόπια.

ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ

Και ενώ λοιπόν, η κυβέρνηση προωθεί συνεργασίες με τους εχθρούς του Ελληνισμού καταπιέζει τους ίδιους τους Έλληνες με επιβολή μέτρων διαχωρισμού και καταπίεσης σε όσους έχουν επιφυλάξεις για το εμβόλιο. Και αν οι Έλληνες εδώ καταπιέζονται, σε άλλες ιστορικές περιοχές του Ελληνισμού «εξαφανίζονται»!

Ειδικότερα, οι Ουκρανοί, στο πλαίσιο γενικότερου σχεδίου, αποφάσισαν, με νόμο που εισήγαγαν προκειμένου να εξαφανίσουν την ελληνική ΠΑΝΑΡΧΑΙΑ γηγενή μειονότητα, ΑΡΧΑΙΟΤΕΡΗ ΟΛΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ!!!

Πλέον δεν χαρακτηρίζονται ως εθνική γηγενής μειονότητα ούτε οι μισητοί Έλληνες, ούτε οι αντίπαλοι Ρώσοι. Μαζί τους και οι Ούγγροι και οι Λευκορώσοι της Ουκρανίας.

Καυτά αυτόν τον τρόπο… σβήνονται τόσο οι Έλληνες της Μαριούπολης, όσο και αυτοί της Κριμαίας, που για το Κίεβο παραμένει ουκρανικό εδαφος.

Οι προθέσεις του Βολοντίμιρ Ζελένσκι γίνονται ακόμα πιο ξεκάθαρες με την αναγνώριση μόνο των τουρκογενών Τατάρων – σχεδόν όλα συνηγορούν ότι η χώρα μετατρέπεται σε δορυφόρο της Τουρκίας, μετά και τις συμφωνίες για αμυντική συνεργασία.

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, που βρίσκεται τώρα στην Ουκρανία αρκέστηκε να πει πως πως «επειδή θέλω πάντοτε να είμαι ειλικρινής, αισθανόμαστε έκπληξη γι’ αυτό, όταν η Ουκρανία δεν ευθυγραμμίζεται όπως κάθε χώρα, η οποία θέλει να ενισχύσει το σύνδεσμό της με την Ευρωπαϊκή Ένωση, με τις αποφάσεις της κοινής εξωτερικής πολιτικής της Ένωσης. Και μάλιστα, όσον αφορά ενέργειες που παραβιάζουν κυριαρχία και κυριαρχικά δικαιώματα χωρών-μελών της Ένωσης και αντιβαίνουν το Διεθνές Δίκαιο», ενώ εξέφρασε την στήριξη της χώρας μας στην επιλογή της Ουκρανίας για ενίσχυση των δεσμών με το ΝΑΤΟ.

Απαντώντας σε ερώτηση αν θα υπάρξουν κάποια συγκεκριμένα μέτρα για την ενίσχυση του status των δικαιωμάτων της ελληνικής Ομογένειας στην Ουκρανία, πίστεψε τον Ουκρανό υπουργό Εξωτερικών για την δήθεν διαβεβαίωση που έδωσε, ότι δεν υπάρχει κανένα νομοθέτημα, είτε προηγούμενο, είτε επόμενο, το οποίο να περιορίσει τα δικαιώματα της ελληνικής μειονότητας στην Ουκρανία, την ώρα που πλέον δεν αναγνωρίζονται ως γηγενείς.

ΕΝ ΚΑΤΑΚΛΕΙΔΙ, σε Βαλκάνια και Κριμαία, με αφορμή συγκεκριμένα πολιτικά γεγονότα, προωθούνται σχέδια διακριτικής «αρπαγής» της μήτρας των Ελλήνων που βρίσκεται στην Μακεδονία, ενώ ταυτόχρονα «καταπολεμάται» το ελληνικό στοιχείο, είτε μέσω απόδοσης στρατηγικού προβαδίσματος στους αντιπάλους των Ελλήνων, όπου αυτοί και αν βρίσκονται, είτε μέσω μέτρων καταπίεσης κατά της Ελληνικής κοινωνίας, έτσι ώστε να αποδυναμωθεί το περισσότερο δυνατόν.

ΕΚΛΟΓΕΣ 2023

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί