Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης αναφέρονται σήμερα με έμφαση στις δηλώσεις του Ιταλού πρωθυπουργού Τζουζέπε Κόντε μετά την ολοκλήρωση της Ευρωμεσογειακής Συνόδου Med7, στην Κορσική. Ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην αλληλεγγύη προς την χώρα μας και την Κύπρο.
Πιο αναλυτικά, ο Ιταλός πρωθυπουργός υπογράμμισε: «το κύριο σημείο είναι ότι πρέπει να εκφράσουμε ισχυρή αλληλεγγύη, όχι μόνον θεωρητική αλλά συγκεκριμένη στους φίλους της Ελλάδας και της Κύπρου που αντιμετωπίζουν μονομερείς τουρκικές ενέργειες. Ως Ιταλία και μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης το κάναμε πάντα και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε και στο μέλλον».
Παράλληλα, ο Τζουζέπε Κόντε πρόσθεσε: «Η Ευρωπαϊκή Ένωση, αν θέλει να επιβεβαιώσει τον ηγετικό της ρόλο στην Μεσόγειο, πρέπει να παίξει έναν ρόλο στο ύψος των προκλήσεων που έχουμε μπροστά μας και να προάξει τον καθορισμό μιας νέας περιφερειακής τάξης, η οποία να θέσει στο επίκεντρο της αξιοπιστία της, το κύρος της, πετυχαίνοντας και την κοινή ανάληψη ευθύνης».
Σύμφωνα με τον Ιταλό πρωθυπουργό και καθηγητή Νομικής η Ευρώπη βασίζεται στην ευημερία, στην ασφάλεια, στην διαχείριση της μετανάστευσης και στην προαγωγή της κοινωνίας των πολιτών και του πολιτισμού.
Ο Κόντε, τέλος, θέλησε να αναφερθεί σε ρήση του Ιταλού πρώην πρωθυπουργού και χριστιανοδημοκράτη ηγέτη ‘Αλντο Μόρο, ο οποίος δολοφονήθηκε από τις Ερυθρές Ταξιαρχίες.
Ο Μόρο, από τους κορυφαίους Ιταλούς πολιτικούς του περασμένου αιώνα, είχε υπογραμμίσει: «κανείς δεν καλείται να διαλέξει ανάμεσα στην ευρωπαϊκή και την μεσογειακή ταυτότητα. Διότι η Ευρώπη, στο σύνολό της, βρίσκεται στην Μεσόγειο».
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ποιοι λόγοι κάνουν τους οδηγούς να οδηγούν γρήγορα και να είναι επιθετικοί
- Πλήγμα στον χειμερινό τουρισμό με φόντο τις αγροτικές κινητοποιήσεις
- Έδειξαν τα «δόντια» τους στην ΕΕ των διεθνιστών! Η «συμμαχία» των τριών που ψάχνει και άλλους
- Αίγυπτος: Η ηλιακή λέμβος του Χέοπα θα συντηρηθεί και μάλιστα ενώπιον κοινού στο Μεγάλο Αιγυπτιακό Μουσείο
- Θεσσαλονίκη: Χριστουγεννιάτικα κάλαντα στο ΥΜΑΘ – Το μήνυμα Γκιουλέκα
- Ολοκληρώθηκε η μεγάλη ετήσια φορολοταρία της ΑΑΔΕ – Πώς θα δείτε αν ανήκετε στους τυχερούς
- Οι Ουκρανοί γνωστοποίησαν ότι αποχώρησαν από την πόλη Σιβέρσκ
- Μαυροβούνιο: Άρση της υποχρέωσης θεώρησης για Τούρκους υπηκόους
- Μάλλον τα πράγματα σε σχέση με αυτό που θέλει ο Τραμπ δεν είναι και τόσο εύκολα
- Έπεσαν οι υπογραφές ανάμεσα σε Ελλάδα, Κύπρο και Ισραήλ









