Ιστορική πρόταση της Τουρκίας στην Κύπρο!!! Όλα για την «παγκόσμια ειρήνη» – ΒΙΝΤΕΟ

Στο πλαίσιο αλλαγής πολιτικής στην Ανατολική Μεσόγειο, η Τουρκία έκανε πρόταση ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ στην Κύπρο!!!

Συγκεκριμένα, πρότεινε την αξιοποίηση των ενεργειακών πηγών στην Ανατολική Μεσόγειο από κοινού με την Λευκωσία, δίχως πολιτική λύση στο θέμα του Κυπριακού και στα πρότυπα της συμφωνίας του Ισραήλ με τον Λίβανο!!!

Την πρόταση διεμήνυσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν!

«Η αναμονή για την τελική λύση στην Κύπρο για να επωφεληθεί κανείς από ενεργειακούς πόρους στην Ανατολική Μεσόγειο δεν είναι κάτι το καλό τόσο για την περιοχή όσο και για τον κόσμο», σημείωσε ο ΥΠΕΞ της γείτονας και συνέχισε:

«Ως Τουρκία η άποψη μας είναι ίδια με αυτην της ΤΔΒΚ (σ.σ. Έτσι αποκαλεί η Τουρκία το ψευδοκράτος). Δηλαδή χωρίς να περιμένουμε την πολιτική λύση και οι δύο πλευρές ισότιμα τις δυνατότητες των ενεργειακών πηγών. Αυτό είναι εφικτό. Υπάρχουν πρόσφατα παραδείγματα στον κόσμο. Ένα τέτοιο παράδειγμα, και το αναφέρω επειδή είναι στην Ανατολική Μεσόγειο, είναι αυτό της συμφωνίας Ισραήλ- Λιβάνου. Γιατί να μην υπάρχει μια παρόμοια συμφωνία στην Ανατολική Μεσόγειο, στην Κύπρο».

Υπενθυμίζεται πως ο Λίβανος και το Ισραήλ υπέγραψαν το 2022 μια ιστορική συμφωνία με τη μεσολάβηση των ΗΠΑ, η οποία τερμάτισε την διαμάχη για τα πλούσια σε φυσικό αέριο ύδατα στην Μεσόγειο και άνοιξε το δρόμο για την ανάπτυξη ενεργειακών πόρων.

Η συμφωνία επέτρεψε σε διεθνείς εταιρείες να αρχίσουν την έρευνα για φυσικό αέριο σε προηγουμένως αμφισβητούμενα ύδατα, όπως αυτά που αμφισβητεί η Τουρκία, στην κυπριακή ΑΟΖ, οδηγώντας ενδεχομένως σε περισσότερες εξαγωγές ενέργειας προς την Ευρώπη τα επόμενα χρόνια.

Ο Λίβανος και το Ισραήλ δεν έχουν διπλωματικές σχέσεις και τεχνικά εξακολουθούν να βρίσκονται σε πόλεμο, κάτι που αναμένεται να συμβεί και με Τουρκία και Κύπρο, καθώς οι διεθνιστές πιέζουν για ειρηνική λύση, προκειμένου να προχωρήσουν τα σχέδια για «παγκόσμιά ειρήνη»!

Δείτε το βίντεο:

photo intime

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί