Ηλεκτρονικό «δίχτυ» παρακολούθησης στον Έβρο- Ραντάρ και κάμερες θα παρακολουθούν κάθε κίνηση (vid)

Oι δυνάμεις περιφρούρησης των συνόρων στον Έβρο βρίσκονται σε συνεχή επιφυλακή.

Καθώς ο καιρός θα αρχίσει να βελτιώνεται υπάρχουν φόβοι για αύξηση παράτυπων μεταναστών που θα επιχειρήσουν να παραβιάσουν τα σύνορα του Έβρου. Το γεγονός αυτό αυξάνει το επίπεδο συναγερμού σε όλο το μήκος των συνόρων στον Έβρο.

Τα μέτρα μάλιστα ενισχύονται όχι μόνο με την εγκατάσταση του φράχτη ως αναχαιτιστικού μέσου πιθανής εισβολής, αλλά και με την εγκατάσταση σύγχρονου εξοπλισμού παρακολούθησης της περιοχής.

Φωτογραφίες -ντοκουμέντο έφερε στο φως το ΟΡΕΝ, που δείχνουν 11 πυλώνες, στους οποίους έχει αρχίσει να εγκαθίσταται ένα ηλεκτρονικό «δίχτυ» παρακολούθησης, με ραντάρ και κάμερες, στα σύνορα του Έβρου. Οι κάμερες αυτές μπορούν να δίνουν εικόνα σε δυο επιχειρησιακά κέντρα στην Αλεξανδρούπολη και την Ορεστιάδα, καθώς παρακολουθούν σημεία κλειδιά στα περάσματα της συνοριακής γραμμής με την Τουρκία.

Οι 11 πυλώνες είναι κατά μήκος του ποταμού και οι κάμερες έχουν βεληνεκές 15 χλμ μέσα στο τουρκικό έδαφος. Την ίδια ώρα, οι ελληνικές δυνάμεις περιφρούρησης των συνόρων παραμένουν σε αυξημένη επιφυλακή, ενώ παράλληλα προχωρούν τα έργα για τον φράχτη.

Δείτε το βίντεο:

photo video screenshot

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί