• Αρχική
  • Άρθρα
  • Η Τουρκία «πέρασε» τον 25ο μεσημβρινό! «Τρικυμία» στο Αιγαίο με τους Αμερικανούς να λένε «Κωνσταντινούπολη»

Η Τουρκία «πέρασε» τον 25ο μεσημβρινό! «Τρικυμία» στο Αιγαίο με τους Αμερικανούς να λένε «Κωνσταντινούπολη»

Σημαντικές εξελίξεις στο Αιγαίο

Όπως διαβάσατε νωρίτερα, μια ημέρα πριν την έναρξη της πενταμερούς στην Γενεύη για το Κυπριακό και στον απόηχο της αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Αρμενίων από την Ουάσινγκτον, η Άγκυρα προχωρά σε μια σπασμωδική, όπως την χαρακτηρίζουν πολλοί, κίνηση στην καρδιά του Αιγαίου.

Με σημερινή Navtex, ο σταθμός της Σμύρνης προειδοποιεί για άσκηση έρευνας και διάσωσης στις 20,25 και 26 Μαΐου δεσμεύοντας -χωρίς να έχει τη σχετική δικαιοδοσία- δυο περιοχές μεταξύ Λέσβου, Χίου και Σκύρου, θέτοντας παράλληλα θέμα αποστρατικοποίησης της Λήμνου και της Σαμοθράκης, περιοχές οι οποίες ελέγχουν τα Στενά του Βοσπόρου.

Το νέο είναι πως οι Τούρκοι ξεπερνούν τον 25ο μεσημβρινό, δηλαδή το πεδίο διεκδικήσεών τους στο Αιγαίο.

Στην εν λόγω περιοχή οι Τούρκοι έχουν να εμφανιστούν με ανάλογη άσκηση πάνω από 6 μήνες.

Ο τουρκικός «μπαμπούλας» ξεπερνά λοιπόν ακόμα και το δικό του όριο, προκειμένου να κλιμακώσει την διεκδίκησή του για το μισό Αιγαίο.

Δείτε στον χάρτη:

Ο 25ος μεσημβρινός είναι η κάθετος που χωρίζει το Αιγαίο περίπου στην μέση. Είναι μια κάθετος που εξυπηρετεί την Τουρκία ως προς ορισμένους της στόχους. Την περιοχή ανατολικά του 25ου διεκδικεί η Τουρκία προκειμένου να οριοθετήσει πρώτον την υφαλοκρηπίδα, γι΄ αυτό άλλωστε όλες της οι προτάσεις κατατείνουν σε αυτό το όριο και δεύτερον για να ορίσει στο ίδιο εύρος το όριο του FIR.

Από την πλευρά τους οι διεθνιστές, όπως είναι πλέον πασίγνωστο αλλά επαναλαμβάνεται για όσους δεν το γνωρίζουν, επιδιώκουν διαμοιρασμό του Αιγαίο, αλλά όχι αξιοποίηση των κοιτασμάτων, όπως παραδέχτηκε εμμέσως ο ΥΠΕΞ, Νίκος Δένδιας (ΕΔΩ).

Με την βοήθεια της Τουρκίας προωθείται διαμελισμός της ευρύτερης περιοχής σε μικρές αλλά ελεγχόμενες περιφέρειες

Άλλωστε κατά μήκος των ελληνοτουρκικών συνόρων, δημιουργείται από την Ρόδο μέχρι την Θράκη, αν συμπεριλάβουμε τα ΚΥΤ που υπάρχουν στα ακριτικά νησιά, τους παράνομους μετανάστες που συρρέουν από κυκλώματα διακίνησης, αλλά και την τουρκική παρουσία σε νευραλγικά σημεία (Θράκη, Ρόδος, Κως κτλ.), μία ζώνη ισλαμικών πληθυσμών, η οποία θα φέρει ραγδαίες εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή:

Σε όλα δηλαδή τα σημεία, όπου σύμφωνα με σχέδιο, το οποίο είναι εκπονημένο εδώ και πολλά χρόνια, θα αποτελέσουν δύο ξεχωριστές περιφέρειες, αυτήν των παραλίων της Μικράς Ασίας και των ανατολικών νησιών μας με πρωτεύουσα την Σμύρνη (ΓΙ ΑΥΤΟ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΖΗΤΑΕΙ ΕΠΙΜΟΝΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΙΣΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΕΘΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΔΥΣΗ ΤΗΝ ΑΦΗΝΟΥΝ) και αυτή της Θράκης (ένωση ανατολικής με την ελεύθερη δυτική) και πρωτεύουσα την Κωνσταντινούπολη.

Το εν λόγω σχέδιο του ΝΑΤΟ έχει αποκαλύψει στο βιβλίο του «ΑΠΟΡΡΗΤΟΣ ΦΑΚΕΛΟΣ ΤΣΑΜΟΥΡΙΑ» ο Δημοσθένης Λιακόπουλος από το 2001 και κάνει λόγο για αλλαγή συνόρων και διαμελισμό της περιοχής μας σε περιφέρειες (μεταξύ των άλλων και στην Ήπειρο, την Κρήτη κοκ.).

ΠΗΓΗ: Δημοσθένης Λιακόπουλος, Απόρρητος Φάκελος Τσαμουριά

Αρκεί βέβαια, η Τουρκία να παραμείνει στα κυβικά της και να μην υπερβεί τα όρια, ειδικά σε ό,τι αφορά την προσέγγιση με την Ρωσία.

Εξού και το μήνυμα των διεθνιστών μέσω Μπάιντεν, ο οποίος σε σημείο τής τόσο προσεκτικά διατυπωμένης δήλωσής του, με αφορμή την αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων, έκανε χρήση της ελληνικής ονομασίας Κωνσταντινούπολη για την τότε πρωτεύουσα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας αντί της τουρκικής ονομασίας Ιστανμπούλ (Istanbul), η οποία χρησιμοποιείται σε επίσημο επίπεδο διεθνώς.

Η δήλωση αυτή δεν έγινε φυσικά για χάρη των Ελλήνων, αλλά για να θυμίσουν κάποιοι στην Τουρκία πως μπορεί εύκολα να φύγει από εκεί που βρίσκεται!

Tο el.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο κάτω από  το άρθρο, μόνο από όσους και όσες έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία DISQUS. Ο καθένας και η κάθε μία έχουν το δικαίωμα να εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις τους. Αυτό όμως  δεν σημαίνει ότι το el.gr υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Επίσης ξεκάθαρα θα διαγράφουμε  συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια αμέσως μόλις τα εντοπίσουμε  ή αμέσως μόλις μας καταγγελθούν. Ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το el.gr δεν φέρει καμία νομική ή άλλη ευθύνη, αφού στο διαδίκτυο ανωνυμία δεν υπάρχει.