Η Μόσχα απάντησε στην Διακήρυξη των Αθηνών!!! Οργή κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη, vid

Προσπαθούν να σπάσουν τους τελευταίους δεσμούς με την Μόσχα...

Η Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, Μαρία Ζαχάροβα, απάντηση στην λεγόμενη διακήρυξη των Αθηνών κατά της Ρωσίας, μετά και το πρωτοφανές πρόσφατο αντιρωσικό κρεσέντο του Κυριάκου Μητσοτάκη!!!

Στην διακήρυξη των Αθηνών 11 ηγέτες των Βαλκανικών με πρωτοστάτη την κυβέρνηση Μητσοτάκη, είχαν εκφράσει πριν μία εβδομάδα την στήριξή τους «στην ανεξαρτησία, την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας εντός των διεθνώς αναγνωρισμένων συνόρων της, με βάση τις αξίες της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου απέναντι στη ρωσική επιθετικότητα»!

Η ερώτηση που της έγινε:

«Πώς θα σχολιάσετε τη Διακήρυξη των Αθηνών που συνυπογράφτηκε στην Αθήνα στις 21 Αυγούστου μετά το πέρας της συνάντησης των ηγετών της Βουλγαρίας, της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, της Ελλάδας, της Βόρειας Μακεδονίας, της Μολδαβίας, της Ρουμανίας, της Σερβίας, της Ουκρανίας, της Κροατίας, του Μαυροβουνίου, καθώς και του «πρωθυπουργού» του αυτοαποκαλούμενου Κοσσυφοπεδίου;».

Η απάντηση που έδωσε:

«Η Διακήρυξη των Αθηνών έδειξε ξεκάθαρα για άλλη μια φορά ότι η σημερινή ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης συνεχίζει τη γραμμή προς την πλήρη ουκρανοποίηση της ατζέντας όλων των σχημάτων πολυμερούς συνεργασίας. Ταυτόχρονα, πραγματοποιείται η επιλεκτική επιλογή των συμμετεχόντων για κάθε τέτοια εκδήλωση, γεγονός που επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά τον κρυφό σκοπό κάθε ατζέντας της ΕΕ.

Μέσω της πολιτικής και οικονομικής πίεσης και του εκβιασμού τα μέλη της ΕΕ προσπαθούν να επιβάλουν την επιθετική τους γραμμή κατά της Ρωσίας στις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων, για να αναλάβουν την κοινή ευθύνη οι υποψήφιοι για την ΕΕ. Προσπαθούν να τους αναγκάσουν να συμμετάσχουν ενεργά στη βοήθεια προς το νεοναζιστικό καθεστώς του Κιέβου, υποστηρίζοντας το τελεσίγραφο και τις απολύτως μη βιώσιμες απαιτήσεις του σύμφωνα με την εντελώς παράλογη «φόρμουλα ειρήνης» του Β.Ζελένσκι. Αυτός είναι ο λόγος, για τον οποίο το ουκρανικό θέμα τέθηκε τεχνητά «στο προσκήνιο» της συνόδου κορυφής της Αθήνας και συνδέθηκε άμεσα με την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, ενώ το έγγραφο για τα αποτελέσματα της εκδήλωσης, αφιερωμένης στην 20ή επέτειο της συνόδου κορυφής ΕΕ-Δυτικών Βαλκανίων, αφοσιώθηκε σχεδόν πλήρως στην Ουκρανία.

Τα πραγματικά προβλήματα και οι προσδοκίας των Δυτικών Βαλκανίων δεν λαμβάνονται υπόψη από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Προκειμένου να αντιταχθεί περαιτέρω στην χώρα μας η ΕΕ είναι έτοιμη να θυσιάσει τα γνήσια συμφέροντα της ανάπτυξης και της ασφάλειας των χωρών της περιοχής των Δυτικών Βαλκανίων, παραβιάζοντας μια από τις θεμελιώδεις αρχές του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών σχετικά με τον σεβασμό της κυριαρχίας και το δικαιώματος της αυτόνομης ανάπτυξης. Στο τελικό έγγραφο αναφέρονται υποκριτικά στην παραβίαση από τη χώρα μας των κανόνων και αρχών της ευρωπαϊκής ασφάλειας, την οποία καταπάτησαν μαζί με τις ΗΠΑ, όταν επιτέθηκαν στη Γιουγκοσλαβία το 1999, το Ιράκ το 2003, την Λιβύη το 2011, την Συρία το 2014. Τα κράτη-μέλη της ΕΕ ήταν μεταξύ εκείνων που αρνήθηκαν το 2008 τη ρωσική πρόταση να καταστεί η νομικά δεσμευτική αρχή του αδιαιρέτου της ασφάλειας, η οποία καταγράφηκε επανειλημμένα στο υψηλότερο επίπεδο στα έγγραφα του ΟΑΣΕ και του Συμβουλίου Ρωσίας-ΝΑΤΟ, απέρριψαν τα σχέδια των διεθνών συνθηκών για τις εγγυήσεις ασφαλείας που ετοιμάσαμε το 2021. Εισάγουν κυνικά στο κοινό έγγραφο τις δηλώσεις για την «εδαφική ακεραιότητα» της Ουκρανίας, ξεχνώντας εντελώς τις προσπάθειες του διαχωρισμού του Κοσσυφοπεδίου από την Σερβία. Προσπαθούν να εδραιώσουν τον φιλοδυτικό προσανατολισμό των κρατών των Δυτικών Βαλκανίων, τοποθετώντας τα στο ίδιο επίπεδο με τις αντιλαϊκές κυβερνήσεις του Κιέβου και του Κισινάου. Υπόσχονται στις χώρες της περιοχής ένα «λαμπρό μέλλον» εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης με αντάλλαγμα την υποστήριξη της αντιρωσικής πορείας, στην ουσία καθιστώντας την το πρώτο, αν όχι το κύριο, κριτήριο για την ένταξη στην ΕΕ. Πρόκειται για τις προφανείς εκδηλώσεις του ιδεολογικοποιημένου συμμαχικού τρόπου σκέψης που σε καμία περίπτωση δεν συμβάλλουν στην αποκατάσταση της ειρήνης και της ασφάλειας στην ευρωπαϊκή ήπειρο.

Στην Μόσχα μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει οργή κατά του ελληνικού κράτους, λόγω του ότι πρωτοστατεί στην αντιρωσική επιθετική πολιτική των διεθνιστών και ευτυχώς που υπάρχουν φωνές σαν του Θανάση Αυγερινού, οι οποίες υπενθυμίζουν πως η πλειοψηφία των Ελλήνων είναι αντίθετη με αυτό που συμβαίνει.

Δυστυχώς όμως η Ελλάδα έχει καταστεί στόχος των ρωσικών πυραύλων σε περίπτωση γενίκευσης του πολέμου!

Θυμηθείτε το βίντεο:

photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί