Πρωτοφανές αντιρωσικό κρεσέντο Μητσοτάκη δίπλα στον Ζελένσκι – ΒΙΝΤΕΟ

Η πιο αντιρωσική ρητορική Έλληνα πρωθυπουργού στην ιστορία...

Κατ’ ιδίαν συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου είχαν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο οποίος έφτασε στη χώρα μας υπό άκρα μυστικότητα, με την άφιξή του να ανακοινώνεται κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή.

Οι δύο ηγέτες έκαναν κοινές δηλώσεις.

Ο πρωθυπουργός, στην πιο αντιρωσική του ομιλία μέχρι στιγμής, και ενώ τα πράγματα στην Κύπρο δείχνουν να κλιμακώνονται, εξέφρασε την διαρκή στήριξη της Ελλάδας στον αγώνα της Ουκρανίας και είπε ότι τα «εγκλήματα πολέμου που διαπράττονται στο έδαφός της πρέπει να βρουν τιμωρία από την διεθνή Δικαιοσύνη». Εννοεί άραγε τις μαζικές επιθέσεις κατά αμάχων και παιδιών από του ΝΑΖΙ του Αζόφ και αρχή το 2014;;;

Μάλιστα είπε πως η Ελλάδα με την Ουκρανία έχουν μακροχρόνιους δεσμούς λόγω του Εύξεινου Πόντου (!!!!!!!!!), ενώ κατηγόρησε την Μόσχα για την συμφωνία των σιτηρών, για πρόκληση ενεργειακής κρίσης με όπλο το φυσικό αέριο και για… «γενοκτονία στην Μαριούπολη»!!!

Πέραν της αντιρωσικής ρητορικής, δεν είναι γνωστό για ποιον λόγο ο Κ. Μητσοτάκης επέλεξε να καλέσει τον Ουκρανό πρόεδρο στην χώρα μας, ο οποίος δείχνει αποδυναμωμένος, λόγω της αποτυχίας της ουκρανικής αντεπίθεσης. 

Πρόκειται για μια κίνηση που επιδεινώνει και άλλο τις σχέσεις Αθήνας-Μόσχας, με την κυβέρνηση βεβαίως να έχει πάρει ξεκάθαρη θέση υπέρ της Ουκρανίας και του ΝΑΤΟ. Αυτό βεβαίως που αξίζει να σημειωθεί είναι ότι η επίσκεψη έρχεται περίπου μια εβδομάδα μετά τις δηλώσεις που έκανε υψηλόβαθμος στέλεχος του ΝΑΤΟ, περί παραχώρησης ουκρανικών εδαφών στη Ρωσία, ώστε να μπει το Κίεβο στη Συμμαχία, δηλώσεις που αν και στην συνέχεια τις πήρε πίσω, δείχνουν ότι το ΝΑΤΟ έχει φτάσει στα όριά του, όσον αφορά την στήριξη της Ουκρανίας. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης όμως στηρίζει ανεπιφύλακτα και μάλιστα χρησιμοποίησε και Νίκο Καζαντζάκη στο τέλος της ομιλία τους, ενώ υποσχέθηκε να βοηθήσει στην ανοικοδόμηση της Οδησσού, όπως είχε υποσχεθεί να κάνει το ίδιο για την Μαριούπολη, την οποία φυσικά ανοικοδόμησαν οι Ρώσοι σε χρόνο ρεκόρ!!!

Δείτε τις δηλώσεις:

photo eurokinissi

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί