Η «Μαύρη Βίβλος» με τους διωγμούς των Ελλήνων της Τουρκίας δώρο στον Πάπα Φραγκίσκο

Ένα δώρο μεγάλης συμβολικής σημασίας έδωσε στον Πάπα Φραγκίσκο ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαν στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών. Πρόκειται για ένα αντίτυπο της Μαύρης Βίβλου Διωγμών και Μαρτυρίων του εν Τουρκία Ελληνισμού (1914-1918). «Πόσος πόνος» φέρεται να σχολίασε ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας ξεφυλλίζοντας το βιβλίο. Το ντοκουμέντο αυτό εκδόθηκε το 1919 από το Πατριαρχικό Τυπογραφείο της Κωνσταντινούπολης. […]

Ένα δώρο μεγάλης συμβολικής σημασίας έδωσε στον Πάπα Φραγκίσκο ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαν στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών. Πρόκειται για ένα αντίτυπο της Μαύρης Βίβλου Διωγμών και Μαρτυρίων του εν Τουρκία Ελληνισμού (1914-1918).

«Πόσος πόνος» φέρεται να σχολίασε ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας ξεφυλλίζοντας το βιβλίο.

Το ντοκουμέντο αυτό εκδόθηκε το 1919 από το Πατριαρχικό Τυπογραφείο της Κωνσταντινούπολης. Είναι μια συγκλονιστική καταγραφή για τον άγριο διωγμό των ελληνικών πληθυσμών της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, που συντάχθηκε στα ελληνικά και τα γαλλικά από την Κεντρική Επιτροπή υπέρ των μετατοπισθέντων ελληνικών πληθυσμών.

Επανεκδόθηκε από την «Αποστολική Διακονία» στα αγγλικά και τα γαλλικά και περιλαμβάνει συγκλονιστικό φωτογραφικό υλικό, με την υποστήριξη του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

ΠΗΓΗ pontosnews

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί