• Αρχική
  • Άρθρα
  • Η Γερμανία παίζει μόνο κόντρα: Απόρριψη αιτήματος της Κύπρου για σύγκλιση συμβουλίου των ΥΠΕΞ της Ε.Ε.

Η Γερμανία παίζει μόνο κόντρα: Απόρριψη αιτήματος της Κύπρου για σύγκλιση συμβουλίου των ΥΠΕΞ της Ε.Ε.

O Πρέσβης της Κύπρου, κ. Νίκος Αιμιλίου και μόνιμος αντιπρόσωπος της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ε.Ε., ενημέρωσε στα πλαίσια της Κόπερερ τους ετέρους του στις Βρυξέλες για τις τουρκικές κινήσεις που αφορούν την Αμμόχωστο και αδιαφορία της Τουρκίας για την τήρηση των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Το αυτί των Γερμανών δε φαίνεται να ίδρωσε καθώς θεωρούν οι Γερμανοί δια του δικού τους αντιπροσώπου στην Ε.Ε. ότι είναι πολύ πρόωρο να συγκληθεί το συμβούλιο των ΥΠΕΞ της Ένωσης και ότι πρέπει αν γίνει προεργασία μελέτης για τις επιπτώσεις των αποφάσεων της Τουρκίας και έπειτα να συγκληθεί μελλοντικά το συμβούλιο.

Για ακόμα μια φορά με γερμανικό μανδύα, η Τουρκία καλύπτεται για τις παράνομες ενέργειές της κατά του ελληνισμού και ανέχεται την τουρκική παραβατικότητα. Μετά τη μη κλήση της Ελλάδας για το ζήτημα της Λιβύης, που την αφορά, από τη Γερμανία, πράγμα που συνέβη ήδη δύο φορές και η αδιαφορία των Γερμανών για βασικά ζητήματα στην Κύπρο για αν προστατέψουν το καλό παιδί τους, την Τουρκία, έχει εκφυλιστεί πλέον πλήρως κάθε έννοια “αλληλεγγύης” μεταξύ των ευρωπαϊκών κρατών αλλά Αθήνα και Λευκωσία συνεχίζουν το ίδιο βιολί του να “ερωτηθεί η Γερμανία πρώτα και βλέπουμε”.