Για αυτό ήρθε όλο χαμόγελα ο Ερντογάν στην Αθήνα; Δείτε τι δήλωσε για τα F-16!!

Τίποτα δεν είναι τυχαίο πάντως...

Δηλώσεις σχετικά με την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπαϊντεν χθες, Πέμπτη, το βράδυ, έκανε κατά την έξοδό του από την προσευχή της Παρασκευής ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε στα όσα διημείφθησαν μεταξύ του ιδίου και του Αμερικανού ομολόγου του σχετικά με τα μαχητικά F-16 που ζητά η Τουρκία από τις ΗΠΑ.

«Όπως γνωρίζετε, είχαμε μια εμπεριστατωμένη συνομιλία με τον Μπάιντεν χθες το βράδυ και τα κύρια θέματα αυτής ήταν οι εξελίξεις σχετικά με τα F-16. Ο Μπάιντεν δήλωσε ότι είναι θετικός σχετικά με τα F-16 και ότι είναι έτοιμος να κάνει κάθε είδους προτάσεις προς το Κογκρέσο για το θέμα αυτό», είπε ο Ταγίπ Ερντογάν.

Κάποιοι συνδέουν την…καλή συμπεριφορά του Ερντογάν κατά την επίσκεψη στη χώρα μας τις προηγούμενες ημέρες με το πάγιο αίτημα της Άγκυρας για πώληση μαχητικών από τις ΗΠΑ.

Οι τελευταίες μάλιστα έδωσαν τα συγχαρητήριά τους για το “θερμό” κλίμα στα ελληνοτουρκικά.

Θυμίζουμε πως λίγα 24ωρα μετά την επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα, ο «σουλτάνος» έστειλε τον Υπουργό Εξωτερικών του στις ΗΠΑ, με την Άγκυρα να ανοίγει εκ νέου θέμα F-16!

Πόσο τυχαία είναι άραγε τέτοιου είδους γεγονότα;;

(Με πληροφορίες από απεμπε-απεμπε-EPA photo)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί