Γερμανοί «Πράσινοι»: Αυτo-υπονόμευση των Βρυξελλών και κοροϊδία η συνάντηση ΕΕ-Ερντογάν

Αυτο-υπονόμευση της ΕΕ και κοροϊδία, χαρακτήρισε ο Γερμανός «Πράσινος», πολιτικός τουρκικής καταγωγής, Τζεμ Έζντεμιρ (Cem Οzdemir) την επίσκεψη που πραγματοποιούν σήμερα στην Τουρκία οι πρόεδροι του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και της Κομισιόν, Σάρλ Μισέλ και Ούρσουλα Λάϊεν, καθώς και τη συνάντησή τους με τον Ταγίπ Ερντογάν. Οπως αναφέρει το γερμανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο, DPA (Deutsche Presse-Agentur), ο […]

Αυτο-υπονόμευση της ΕΕ και κοροϊδία, χαρακτήρισε ο Γερμανός «Πράσινος», πολιτικός τουρκικής καταγωγής, Τζεμ Έζντεμιρ (Cem Οzdemir) την επίσκεψη που πραγματοποιούν σήμερα στην Τουρκία οι πρόεδροι του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και της Κομισιόν, Σάρλ Μισέλ και Ούρσουλα Λάϊεν, καθώς και τη συνάντησή τους με τον Ταγίπ Ερντογάν.

Οπως αναφέρει το γερμανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο, DPA (Deutsche Presse-Agentur), ο βουλευτής των Πρασίνων, με ανάρτηση του στο twitter, επέκρινε έντονα τη συνάντηση της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του προέδρου του Συμβουλίου με τον Τ.Ερντογάν, τη στιγμή που ο τελευταίος επιδιώκει να εξουδετερώσει την αντιπολίτευση, να αποχωρήσει από την Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης για τα δικαιώματα των γυναικών και να σύρει στα δικαστήρια χιλιάδες αθώους.

Το γεγονός ότι οι ηγέτες της ΕΕ συναντούν τώρα τον Ερντογάν «για να του κάνουν δώρα» αποτελεί «αυτο-υπονόμευση των Βρυξελλών» και «κοροϊδία για όλους τους δημοκράτες στην Τουρκία», τονίζει ο ίδιος.

Το σημερινό ταξίδι, αναφέρει το DPA, γίνεται στη βάση των αποφάσεων που ελήφθησαν στην τελευταία Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, πριν από μιάμιση εβδομάδα. Εκεί, αποφασίστηκε να προωθηθούν σταδιακά τις σχέσεις της ΕΕ με την Τουρκία, ενώ, μεταξύ των άλλων, θα ξεκινήσουν οι προετοιμασίες για τις διαπραγματεύσεις επέκτασης της Τελωνειακής Ένωσης ΕΕ-Τουρκίας.

Κατά το πρακτορείο, η ΕΕ θεωρεί πως αυτά αποτελούν ένα κίνητρο για την Τουρκία, προκειμένου να αναζητήσει εποικοδομητικές λύσεις στις διαφορές της με την Ελλάδα και την Κύπρο.

Πάντως, σύμφωνα με το DPA, ο Χριστιανοδημοκράτης (CSU) πολιτικός και ευρωβουλευτής, Μάνφρεντ Βέμπερ, τόνισε ότι προς το παρόν δεν τίθεται ζήτημα επέκτασης – ανανέωσης της Τελωνειακής Ένωσης ΕΕ – Τουρκίας. «Πρώτα θα πρέπει η τουρκική ηγεσία να παρουσιάσει αποτελέσματα», σχολίασε ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Χριστιανοδημοκρατών, προπσθέτοντας πως είναι σαφές ότι η ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ αποτελεί ψευδαίσθηση.

Οι Μισέλ και Λάϊεν, εκτός της συνάντησής τους με τον Ερντογάν, θα έχουν προηγουμένως συνομιλίες με εκπροσώπους οργανώσεων των Ηνωμένων Εθνών και του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ), όπου θα εστιάσουν στο Προσφυγικό, με ιδιαίτερη έμφαση στους Σύρους πρόσφυγες που ζουν στην Τουρκία, αλλά και στην πρόσφατη αποχώρηση της Τουρκίας από την Συμφωνία για την Προστασία των Γυναικών.

law&order

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί