Γάλλος πρέσβης για Rafale: Υπερήφανοι που συνεισφέρουμε στον εκσυγχρονισμό των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων

Σχόλιο για την επικύρωση των συμφωνιών για τα εξοπλιστικά σχετικά με τα νέα έξι υπερσύγχρονα Rafale και τις φρεγάτες [email protected] έκανε ο Γάλλος πρέσβης στην Αθήνα, Πατρίκ Μεζονέβ.

Όπως λέει ο κ. Μεζονέβ, «είμαστε υπερήφανοι που συνεισφέρουμε στον εκσυγχρονισμό των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων» και σημειώνει πως «είμαι πεπεισμένος πως η ασφάλεια των δύο χωρών μας, της Ευρώπης και του ΝΑΤΟ θα ωφεληθεί σημαντικά από την ελληνογαλλική στρατηγική εταιρική σχέση».

Η δήλωση που έκανε ο Γάλλος πρέσβης:

«Με χαροποιεί ιδιαιτέρως το γεγονός ότι η Βουλή εξέφρασε την ευρεία στήριξή της στην επιλογή των γαλλικών οπλικών συστημάτων υψηλής τεχνολογίας, στον εναέριο και θαλάσσιο τομέα. Πρόκειται για μια εντυπωσιακή ψήφο εμπιστοσύνης που στέκεται στο ύψος της ιστορικής φιλίας που ενώνει τους λαούς μας. Είμαστε υπερήφανοι που συνεισφέρουμε στον εκσυγχρονισμό των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων και στην ενίσχυση της διαλειτουργικότητας τους με τις γαλλικές δυνάμεις. Είμαι πεπεισμένος πως η ασφάλεια των δύο χωρών μας, της Ευρώπης και του ΝΑΤΟ θα ωφεληθεί σημαντικά από την ελληνογαλλική στρατηγική εταιρική σχέση που υπογράψαμε για τη συνεργασία στην άμυνα και την ασφάλεια».

(φωτο:eurokinissi)

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί