• Αρχική
  • Άρθρα
  • «Φίμωσαν» τους Έλληνες μέσα στο ΝΑΤΟ – Επιλέγουν τον Τούρκο οι «Σύμμαχοι»

«Φίμωσαν» τους Έλληνες μέσα στο ΝΑΤΟ – Επιλέγουν τον Τούρκο οι «Σύμμαχοι»

Δεν υπολογίζουν δίκαια οι Σύμμαχοι - Ας κοιτάξουμε και αλλού, κινούμενοι βάσει συμφερόντων...

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μανούσος Βολουδάκης, αναφέρθηκε στο περιστατικό της αποχώρησης των Ελλήνων βουλευτών από την Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΝΑΤΟ μιλώντας στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα».

Περιγράφοντας τις συνέβη και οι Έλληνες απεσταλμένοι αποχώρησαν, είπε πως αρχικά ο Πρέσβης της Τουρκίας παρουσίασε μία ειδυλλιακή εικόνα της Τουρκίας, ως «πυλώνα ειρήνης και σταθερότητας στην περιοχή», εξηγώντας πως κάτι τέτοιο, «δεν μπορούσαμε να το αφήσουμε έτσι».

Αρχικά ο Ανδρέας Λοβέρδος, από το Κίνημα Αλλαγής, ενώ ήθελε να θέσει σχετικό ερώτημα, διεκόπη από τον προεδρεύοντα, κάτι που συνέβη και στη Θεοδώρα Τζάκρη του ΣΥΡΙΖΑ. «Μετά συνέβη και με μένα, αλλά επέμενα ότι έβαζα μια άλλη διάσταση στην ερώτηση, θέλοντας να ακουστεί ότι η Τουρκία όχι μόνο παραβιάζει τους νόμους, αλλά βάζει άλλα δεδομένα στην περιοχή», είπε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας χαρακτηρίζοντας «απαραίτητη» την «φασαρία».

«Δεν είναι δυνατόν οι σύμμαχοί μας να μη λαμβάνουν υπόψη τις αρχές του ΝΑΤΟ, με πρώτη απ’όλες τη νομιμότητα», τόνισε και κατέληξε πως «αντιμετωπίζουμε μία κατάσταση που δεν είναι φυσιολογική, δεν μπορούμε να το αφήσουμε έτσι».

Άργησαν αλλά το κατάλαβαν οι βουλευτές μας! Δυστυχώς στο ΝΑΤΟ δεν υπολογίζουν το δίκαιο, αλλά τα συμφέροντα. Βάσει αυτών πρέπει να κινηθεί η Ελλάδα και να ΚΟΙΤΑΞΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ.

Η Ρωσία περιμένει και είναι σε σοβαρή διαμάχη με την Τουρκία για την Συρία. Θετικό πάντως που υπήρξε πολιτική ομοφωνία σε ένα εθνικό θέμα.

Αρκεί να μην συμβεί ότι συνέβη το 1974, με τον τρόπο που είχε αποχωρήσει η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ επί «εθνάρχη», Κωνσταντίνου Καραμανλή.

ΠΗΓΗ: CNN.GR

ΦΩΤΟ eurokinissi