• Αρχική
  • Άρθρα
  • Φιλότουρκοι μισέλληνες: Αυτά δήλωσε Στόλτενμπεργκ για την Τουρκία

Φιλότουρκοι μισέλληνες: Αυτά δήλωσε Στόλτενμπεργκ για την Τουρκία

Είπε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ:

“Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι η Τουρκία είναι ένας σημαντικός σύμμαχος του ΝΑΤΟ. Βλέποντας το χάρτη μπορούμε να αντιληφθούμε τη σημασία και το μέγεθος των εδαφών της όπως και ότι είναι η μόνη χώρα του ΝΑΤΟ, που έχει σύνορα με το Ιράκ και τη Συρία. Οι υποδομές και το αεροδρόμιο της Τουρκίας ήταν πολύ σημαντικές στον αγώνα ενάντια στην ISIS.”

Ο Στόλτενμπεργκ υπογράμμισε ότι η Τουρκία έπαιξε σημαντικό ρόλο στον παγκόσμιο συνασπισμό ενάντια στην ISIS και είπε πως “Για να σταθεροποιήσουμε την νότια γειτονιά μας θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε στενά με την Τουρκία-μέλος του ΝΑΤΟ”

Ο Στόλτενμπεργκ ανέφερε πως ταυτόχρονα η Τουρκία κατέχει κρίσιμη θέση σχετικά με την μεταναστευτική και προσφυγική κρίση. Αυτό τόνισε πως Η συμμαχία παίζει σημαντικό ρόλο για να ξεπεραστούν οι διαφορές και οι διαφωνίες εντός του ΝΑΤΟ και ανέφερε πως το πιο σημαντικό παράδειγμα τούτου είναι ο μηχανισμός αποτροπής συγκρούσεων στην Ανατολική Μεσόγειο μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας. Ο Στόλτενμπεργκ είπε πως αυτό είναι κάτι το πολύ μεγάλο Γιατί τέτοιου είδους εντάσεις μπορούν να ανοίξουν το δρόμο για πραγματικά επικίνδυνες καταστάσεις και ζημιές”, ενώ εξέφρασε την ικανοποίηση του για την μείωση της έντασης στη Μεσόγειο κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΗΓΗ: Τουρκικά Νέα