Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις 7 Δεκεμβρίου στην Αθήνα και πληροφορίες αναφέρουν τα θέματα που θα συζητήσουν οι δύο ηγέτες στο τετ α τετ που θα έχουν.
Ένα από αυτά θα αφορά την διευκόλυνση της χορήγηση μία ετήσιας βίζας για επτά ελληνικά νησιά και για συνεργασία στον τουρισμό, όχι λοιπόν μόνο για τους καλοκαιρινούς μήνες αλλά για όλο τον χρόνο!
Ειδικότερα, πρόκειται κατ’ ουσίαν για μια ευρωτουρκική συμφωνία με πρωτοβουλία της Ελλάδας, το ακριβές περιεχόμενο της οποίας επιδιώκεται να ανακοινωθεί από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Ταγίπ Ερντογάν στις 7 Δεκεμβρίου στην Αθήνα. Εκτός των άλλων προβλέπει την μόνιμη εγκατάσταση Έλληνα αξιωματικού του Λιμενικού στην Σμύρνη και αντίστοιχα ενός Τούρκου αξιωματικού στη Λέσβο με δικαιολογία την βέλτιστη συνεννόηση των δύο χωρών στον έλεγχο των ροών, την ενεργοποίηση ενός παλαιού αιτήματος της Άγκυρας για ευκολότερη μετακίνηση Τούρκων πολιτών σε επτά νησιά του Ανατολικού Αιγαίου (Ρόδο, Λέσβο, Σάμο, Χίο, Κω, Λέρο και Καστελλόριζο) με 12μηνη βίζα (όχι διαρκούς ισχύος για όλο το χρόνο) και την αμοιβαία δέσμευση για την αποφυγή εμπρηστικών δηλώσεων.
Με μικρά βήματα, λοιπόν, το Αιγαίο γίνεται κοινή θάλασσα συνεργασίας και συνεννόησης!
Πρώτα λύνονται τα μικρά, σχετικά αναίμακτα, ζητήματα, οι λαοί συνηθίζουν, συντίθεται ένα αμοιβαίο κλίμα εμπιστοσύνης και αναπόφευκτα θα έρθει η ώρα να λυθούν, με… θετική διάθεση, και τα αιχμηρά ζητήματα, όπως το καθεστώς ΑΟΖ του Καστελόριζου!
Τα πρώτα βήματα πάντως έγιναν!
photo intime
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Αλλάζουν οι ώρες κοινής ησυχίας από 1η Απριλίου – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε
- Επίθεση των Φρουρών της Επανάστασης σε βιομηχανία στο νότιο Ισραήλ
- Ανακαλύφθηκε άθικτο ελληνικό πλοίο 2.400 ετών στη Μαύρη Θάλασσα – Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι ερευνητές (Photo)
- Περισσότεροι από 1.200 νεκροί από ισραηλινά πλήγματα στον Λίβανο από την έναρξη του πολέμου
- Υπό έλεγχο η φωτιά σε ρωσικό λιμάνι που διαχειρίζεται χιλιάδες βαρέλια πετρελαϊκών εξαγωγών – Προκλήθηκε από ουκρανικό drone
- Πακιστάν: Ενώ μιλούσαν για πόλεμο… συνέβη αυτό (ΒΙΝΤΕΟ)
- Ο Νετανιάχου διέταξε τον στρατό να “επεκτείνει τη ζώνη ασφαλείας” στον νότιο Λίβανο
- Την Τρίτη 31/3 η κηδεία της Μαρινέλλας – Σε προσκύνημα η σορός της στη Μητρόπολη Αθηνών
- ΕΕ: Στήριξη στα ΗΑΕ από Ευρωπαϊκό Συμβούλιο – «Οι επιθέσεις πρέπει να σταματήσουν»
- Στήριξη και από Μακρόν στον Λατίνο Πατριάρχη Ιεροσολύμων για Πανάγιο Τάφο









