Ερντογάν: Θέλησή μας να προστατεύσουμε τη Γαλάζια Πατρίδα από το Αιγαίο μέχρι τη Μεσόγειο

Επιστροφή στις προκλήσεις για τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ταγίπ Ρετζέπ Ερντογάν, ο οποίος μίλησε ξανά σήμερα περί «γαλάζιας πατρίδας».

«Η Τουρκία ενισχύει τη δύναμή της ως διαμορφωτής παιχνιδιού στην παγκόσμια σκακιέρα μέρα με τη μέρα. Το εκφράζουν πολλοί συνομιλητές μας από την Ευρώπη μέχρι την Ασία.

Δημοσιεύονται ειδήσεις και άρθρα σχετικά με την αυξανόμενη παρουσία μας στην παγκόσμια πολιτική, μερικές φορές υποκινούμενα από φθόνο. Σε αντίθεση με ό,τι ισχυρίζονται κάποιοι, δεν έχει γίνει αλλαγή άξονα στη χώρα μας, η χώρα μας έχει βρει τον πραγματικό της άξονα. Το όνομα αυτού του άξονα είναι ο άξονας της Τουρκίας.

Δεν συμπεριφερόμαστε όπως παλιά, σκεπτόμενοι τι λένε οι άλλοι. Καθορίζουμε τις πολιτικές μας γύρω από την Τουρκία. Προσπαθούμε να το κάνουμε αυτό ανεξάρτητα από το τι λέει κάποιος. Υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντα της χώρας μας τόσο διπλωματικά όσο και στρατιωτικά.

Οι δραστηριότητές μας είναι ένα παράδειγμα αυτού. Η απελευθέρωση του Καραμπάχ με τους αδελφούς μας από το Αζερμπαϊτζάν είναι ένα από αυτά. Η θέλησή μας να προστατεύσουμε τη Γαλάζια Πατρίδα από το Αιγαίο μέχρι τη Μεσόγειο και την Ανατολική Μεσόγειο είναι ένα από αυτά. Τα επιτεύγματα της χώρας μας δεν ήταν τυχαία».

intime photo

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί