Ερντογάν: «Να δούμε το ποτήρι μισογεμάτο», είπε στην Σακελλαροπούλου! vid

Ήρθε ξανά στις 7. Δεκέμβρη όπως την τελευταία φορά

Το μήνυμα ότι «είναι καλύτερα για το μέλλον να μιλάμε βλέποντας το ποτήρι μισογεμάτο» έστειλε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στον σύντομο διάλογο που είχε μπροστά στις κάμερες με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου μετά την άφιξή του στο Πρόεδρικό Μέγαρο στις 11:30 το πρωί της Πέμπτης.

Ο Ερντογάν εννοεί πως δεν έχω αλλάξει τις θέσεις μου, αλλά ας δούμε πρώτα αυτά που συμφωνούμε και όλα τα άλλα στο μέλλον με καλή διάθεση!

Η κυρία Σακελλαροπούλου τόνισε:

«Τα τραγικά συμβάντα που αντιμετώπισαν οι χώρες έγιναν αφορμή για να αποδειχτεί πως η ένδειξη αλληλεγγύης και η ανθρωπιάς είναι ένα χαρακτηριστικό που ενώνει τους δύο λαούς.

Η διαπίστευση αυτή είναι μια ισχυρή βάση για να στηριχτεί η αμοιβαία πολιτική βούληση για την εδραίωση ενός κλίματος που θα επιτρέψει την εμβάθυνση της εργασίας και την αποφυγή εντάσεων στις διμερείς μας σχέσεις.

Είναι αναγκαίο περισσότερο ίσως από ποτέ Ελλάδα και Τουρκία να εργαστούν από κοινού για την ενίσχυση της ευημερίας, τη διαφύλαξη της ειρήνης, της σταθερότητας και του σεβασμού του διεθνούς δικαίου καθώς και για την προώθηση σχέσεων καλής γειτονίας προς όφελος και των δύο λαών μας και της ευρύτερης περιοχής.

Έχοντας επίγνωση του γεγονός πως υπάρχουν ζητήματα στα οποία έχουμε διαφορετικές προσεγγίσεις, είναι σημαντική η διατήρηση και η εμπέδωση του εποικοδομητικού κλίματος. Η παρουσία σας σήμερα στην Ελλάδα μετά την πάροδο έξι ετών πιστεύω πως αντανακλά το θετικό αυτό θέμα.

Με τις σκέψεις αυτές κύριε πρόεδρε, διαβιβάζω τις ευχές μου στο φίλο λαό της Τουρκίας για ειρήνη και ευημερία και εύχομαι παραγωγικές συνομιλίες στο πλαίσιο του 5ου Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας – Τουρκίας».

Ο τούρκος Πρόεδρος Ερντογάν δήλωσε:

«Είναι ιδιαίτερη χαρά για μένα που βρίσκομαι στην Αθήνα μετά από 6 χρόνια. Πιστεύω ότι το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας – Τουρκίας θα αποτελέσει ευκαιρία να αρχίσει μια νέα εποχή στις σχέσεις Ελλάδας και Τουρκίας. Σήμερα βρισκόμαστε εδώ με μια ευρεία αντιπροσωπεία υπουργών και οι υπουργοί θα κάνουν εποικοδομητικές συνομιλίες με τους ομολόγους τους βέβαια ο σκοπός είναι να ανεβάσουμε στα 30 δις

Θα συζητήσουμε πια βήματα θα κάνουμε σε όλα τα θέματα Οι προετοιμασίες έχουν γίνει από τους υπουργούς και βάζουμε τις απαραίτητες υπογραφές, θα συνεχίσουμε τον δρόμο μας με πιο λογικό τρόπο. Πιστεύω ότι θα είναι καλύτερο και για το μέλλον των δυο πλευρών να βλέπουμε το ποτήρι μισογεμάτο».

Ο Ταγίπ Ερντογάν προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος λίγο μετά τις 10 το πρωί.

Η τελετή υποδοχής έγινε από τον υπουργό Εξωτερικών, Γιώργο Γεραπετρίτη. Μετά το τέλος της συνάντησης με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο ίδιος θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου για το τετ-α-τετ με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σημειώνεται πως η τελευταία φορά που ο Τούρκος πρόεδρος ήρθε στην χώρα μας ήταν επίσης στις 7. Δεκεμβρίου του 2017!

photo eurokinissi

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί