Μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Τουρκίας, ρωτήθηκε για την Ευρώπη και τη στάση της Γερμανίας και Γαλλίας προς την Τουρκία.
«Η Ευρώπη αντιμετωπίζει μια βαθιά ενεργειακή κρίση. Από την άλλη, βλέπουμε ότι τόσο η Γερμανία όσο και η Γαλλία στοχοποιούν την Τουρκία υιοθετώντας και υπερασπιζόμενες τις άδικες διεκδικήσεις της Ελλάδας» ανέφερε χαρακτηριστικά.
«Ο Υπουργός Εξωτερικών έδωσε τις απαραίτητες απαντήσεις σε αυτές τις μεροληπτικές δηλώσεις. Δυστυχώς η Γερμανία και η Γαλλία είναι εργαλεία Ελληνικής και Ελληνοκυπριακής προπαγάνδας.
Είναι απαράδεκτο να επικρίνουν την Τουρκία με ανακριβείς εκτιμήσεις ενώ συγχωρούν τα βήματα της Ελλάδας που αγνοούν το διεθνές δίκαιο. Η θέση της Τουρκίας για τη σταθερότητα και την ασφάλεια της Ευρώπης είναι προφανής.
Επιδείξαμε για άλλη μια φορά αυτόν τον ρόλο ως πρωτοπόροι στη λύση της παγκόσμιας κρίσης των σιτηρών. Το πλοίο ξηρού φορτίου Razoni που περνούσε από την Κωνσταντινούπολη ήταν στην πραγματικότητα το πρώτο. Πίσω του, υπάρχουν περίπου 20 πλοία παρατεταγμένα και έτοιμα».
Ο Ερντογάν ερωτήθηκε και για την πολιτική κρίση με τις παρακολουθήσεις στην Ελλάδα, και τις παραιτήσεις Κοντολέοντα – Δημητριάδη:
«Υπήρξε μια πολύ ενδιαφέρουσα εξέλιξη στην Ελλάδα. Παραιτήθηκε ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Πληροφοριών. Ο λόγος είναι η ανακάλυψη spyware στο κινητό τηλέφωνο του αρχηγού της ελληνικής αντιπολίτευσης. Υπάρχουν καταγγελίες ότι εμπλέκεται και ο ανιψιός του Μητσοτάκη. Πώς το αξιολογείτε;»
Ο Ερντογάν απάντησε: «Δεν ανακατεύομαι στις εσωτερικές υποθέσεις της Ελλάδας. Αυτή είναι εσωτερική τους υπόθεση».
(dikaiologitika – φωτο:eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Συγκλονιστικοί ισχυρισμοί για την Παγκόσμια Τράπεζα! Γιατί συμβαίνει αυτό;
- «Αν πέσει η Ιερουσαλήμ, θα καεί η Κωνσταντινούπολη», δήλωσε ο Μπαχτσελί
- Ισραήλ: Μη επανδρωμένο αεροσκάφος από την Υεμένη συνετρίβη στον περίβολο ξενοδοχείου στην Εϊλάτ
- Οι Χριστιανοί στη Συρία γιορτάζουν την ημέρα του Σταυρού – Δείτε βίντεο
- «No Escape From Now»: Το ντοκιμαντέρ για τον Όζι Όσμπορν θα κάνει πρεμιέρα τον Οκτώβριο – Δείτε το συγκινητικό τρέιλερ
- Ιταλία: Πρόταση να δοθεί το όνομα του Τζόρτζιο Αρμάνι στο αεροδρόμιο του νησιού Παντελερία
- Άναυδοι οι αρχαιολόγοι: Βρέθηκαν μούμιες στην Ασία 9.500 χρόνια αρχαιότερες από τις αιγυπτιακές
- Δημοσκόπηση: Χαμός με τον αριθμό κομμάτων που μπαίνουν Βουλή! Πόσοι θα ψήφιζαν πιθανό κόμμα Σαμαρά
- «Ο ήλιος ξυπνάει σιγά σιγά»: Η NASA προειδοποιεί ότι η ηλιακή δραστηριότητα θα παραμείνει υψηλή
- ΕΣΕΕ: Το ελληνικό εμπόριο σε νέα «τροχιά» ενόψει τεχνολογικών και γεωπολιτικών εξελίξεων
Κύρια Θέματα

















