Ερντογάν: Ανακοίνωσε «συμφωνία ΑΟΖ» με τα κατεχόμενα

«Συμφωνία για ΑΟΖ» με το ψευδοκράτος

«Η Τουρκία υπέγραψε συμφωνία για ΑΟΖ με την τδβκ (σ.σ. Κατεχόμενα στην Κύπρο) και την Λιβύη», αναφέρεται σε βίντεο για τα πεπραγμένα της τουρκικής κυβέρνησης που προβλήθηκε κατά την ομιλία του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν στο Κιρκλαρελι (Σαράντα Εκκλησίες).

Το 2011, η “Συμφωνία για την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας στη Μεσόγειο Θάλασσα” που υπογράφηκε μεταξύ του ψευδοκράτους και της Τουρκίας κοινοποιήθηκε στα Ηνωμένα Έθνη από την Τουρκία.

Εδώ και αρκετό καιρό, Τούρκοι ειδικοί τονίζουν ότι θα πρέπει να συναφθεί και συμφωνία για την ΑΟΖ, ότι η Τουρκία θα πρέπει να ανακηρύξει ΑΟΖ στη Μεσόγειο και ότι αυτό το σκέλος λείπει.

Άπαξ και συναφθεί μια τέτοια συμφωνία, απαιτείται «κοινοβουλευτική» έγκριση σύμφωνα με το άρθρο 90 του λεγόμενου «συντάγματος» της «ΤΔΒΚ».

Πρόκειται για τη δεύτερη πρόκληση μέσα σε λίγες ημέρες από την πλευρά της Αγκυρας αφού την περασμένη εβδομάδα ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σε μήνυμά του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είχε χαρακτηρίσει την Κύπρο «εθνική υπόθεση» της Τουρκίας.

photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί