Έρχονται “εξελίξεις” για το Κυπριακό: 22 Σεπτεμβρίου στη Ν. Υόρκη η συνάντηση Χριστοδουλίδη με τον Γ.Γ. του ΟΗΕ

Την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση του Νίκου Χριστοδουλίδη με τον γγ των ΗΕ, στη Νέα Υόρκη, δήλωσε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, μετά την επίσκεψή του στο Γυμνάσιο Ακροπόλεως, ο Κύπριος Πρόεδρος, κληθείς να πει κατά πόσο έχει ενημερωθεί για το περιεχόμενο της συνάντησης των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας και ποια τα μηνύματα από την Άγκυρα, είπε ότι «ενημερωθήκαμε από τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών και οφείλω να αναφέρω ότι από την ενημέρωση δημιουργείται μια προοπτική, αλλά αντιλαμβάνεστε ότι όλα θα κριθούν επί των δεδομένων.

Έχει, ήδη, κλείσει η συνάντηση με τον γγ των ΗΕ, την Παρασκευή που θα βρίσκομαι στη Νέα Υόρκη. Και χθες απευθύνθηκα ξανά στον γγ γραπτώς, ζητώντας να προχωρήσει στο να γίνει η συνάντηση με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη.

Χθες εστάλη η επιστολή, ήταν και ένα μήνυμα που μεταφέραμε και από τη Μόνιμη μας Αντιπροσωπεία και στη συνάντηση που είχα πρόσφατα με τον βοηθό γγ των ΗΕ, και ελπίζω να υπάρξει ανταπόκριση».

Σε ερώτηση αν στην επιστολή του προς τον γγ των ΗΕ αναφέρεται και σε άλλα θέματα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «στην επιστολή είμαι επικεντρωμένος στο θέμα της συνάντησης και φυσικά στο να ανταποκριθεί ο γγ στο κάλεσμα του Συμβουλίου Ασφαλείας για τον διορισμό ενός ειδικού απεσταλμένου, ο οποίος θα διερευνήσει τις προοπτικές για επανέναρξη των συνομιλιών».

Σε ερώτηση αν αναμένει κάθοδο στην Κύπρο κάποιου αξιωματούχου των ΗΕ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «δεν αναμένω να υπάρξει κάθοδος στην Κύπρο από τη Γραμματεία των ΗΕ, είμαστε σε επαφή και με τον κ. Στιούαρτ για αυτό το θέμα, αλλά και η Μόνιμη Αντιπροσωπεία στη Νέα Υόρκη».

(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: freepik)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί