Επιτροπή Αγώνα δήμου Ορεστιάδας: Μας εμπαίζει η Κυβέρνηση για το ΚΥΤ Φυλακίου

Οι εξελίξεις από την πλευρά της Κυβέρνησης, η οποία συνεχίζει κανονικά τις ενέργειες για την επέκταση του ΚΥΤ Φυλακίου, προκάλεσαν την αντίδραση της Επιτροπής Αγώνα του δήμου Ορεστιάδας που εξέδωσε ανακοίνωση και μιλάει για εμπαιγμό.

Δυστυχώς, όσο περνάει ο καιρός, όλο και πιο ξεκάθαρο γίνεται ότι η τοπική κοινωνία και οι θεσμικοί φορείς της περιοχής που αντιδρούν σε οποιαδήποτε επέκταση και αύξηση δυναμικότητας των δομών στο Φυλάκιο, εμπαίζονται από την πλευρά της κυβέρνησης, που συνεχώς ζητά παρατάσεις, για να καταθέσει τις “τελικές της προτάσεις” ενώ παράλληλα “τρέχει” την επέκταση με διαδοχικές αποφάσεις που δημοσιεύονται στη “Διαύγεια”. Μετά τη δήλωση της Κυβερνητικής Εκπροσώπου για μη αύξηση και μη αναβάθμιση του Κ.Υ.Τ Φυλακίου, διαπιστώνουμε ενέργειες που είναι σε εντελώς αντίθετη κατεύθυνση.

Συγκεκριμένα:

Ενοικίαση αγροτεμαχίων 33,5 στρ. με υψηλό αντίτιμο για επέκταση του Κ.Υ.Τ Φυλακίου.
Ανάθεση σε γραφείο μελετών για εκπόνηση Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το Κ.Υ.Τ Φυλακίου
Έκδοση απόφασης έγκρισης δήλωσης υπαγωγής και υπαγωγή σε πρότυπες περιβαλλοντικές δεσμεύσεις του έργου «Αναβάθμιση υφιστάμενης δομής στη θέση Κ.Υ.Τ Φυλακίου».

Στα παραπάνω, προσθέτουμε ότι:

Δεν έχει πραγματοποιηθεί η επίσκεψη του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Χρυσοχοΐδη και η συνάντηση με τους θεσμικούς φορείς του Δήμου Ορεστιάδας.
Δεν έχει κατατεθεί από το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου στο Δήμο Ορεστιάδας, τεχνικό δελτίο που αφορά στις παρεμβάσεις που θα γίνουν στο χώρο των δομών ώστε να εκφράσουμε τη γνώμη μας.
Ενώ η Κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι αντιδρά στο Νέο Σύμφωνο για τη μετανάστευση και το άσυλο, προχωρά σε δημιουργία «υπερδομών» οι οποίες προβλέπονται σε αυτό.
Δυστυχώς αυτές οι αντιφάσεις και η κυβερνητική διγλωσσία, δημιούργησε γόνιμο έδαφος για να αποκτήσουν λόγο διάφορα ακραία μορφώματα.

Επίσης η Επιτροπή Αγώνα, εκφράζει τη δυσαρέσκειά της για την απουσία θεσμικών φορέων ( π.χ. Βουλευτές Π.Ε Έβρου, Περιφερειάρχης Α.Μ-Θ) από το δεύτερο ειρηνικό συλλαλητήριο διαμαρτυρίας, όπως και για την «αφωνία» κάποιων εξ’ αυτών μετά τις νέες εξελίξεις. Η τοπική κοινωνία μας, διαχρονικά είναι υπέρμαχη του διαλόγου και της ειλικρίνειας, αλλά δεν ανέχεται εμπαιγμούς, αντιφάσεις, διγλωσσίες και κυρίως κοροϊδία.


Η Επιτροπή Αγώνα θα συνεχίσει με κλιμάκωση του αγώνα και πραγματική διάθεση και αποφασιστικότητα για ανατροπή των κυβερνητικών αποφάσεων και καταλογισμό ευθυνών εκεί που ανήκουν. Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις και κάθε πρόσφορο μέσο για την αποτροπή των κυβερνητικών σχεδίων, καταγγέλλοντας την κυβέρνηση για τους πολιτικούς τακτικισμούς που σκοπεύουν στην κόπωση της τοπικής κοινωνίας, μέσα από τις συνεχείς αναβολές, που στόχο έχουν να ατονήσουν οι αντιδράσεις και να προχωρήσουν “ως έχουν” οι σχεδιασμοί τους. Σχεδιασμοί που βασίζονται στη συμφωνία ΕΕ- Τουρκίας που υπέγραψε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζει να υλοποιεί η κυβέρνηση της ΝΔ αλλά και στο νέο Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο που προωθεί η Ε. Ε. με το οποίο μετατρέπονται, ουσιαστικά, η περιοχή του Έβρου και τα νησιά σε μια “μεγάλη φυλακή ανθρώπινων ψυχών” και σε “γκρίζα ζώνη” της Ε. Ε, όπου θα υπάρχει ειδικό καθεστώς με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για το μέλλον.

Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για έναν δήμο που θα διακρίνεται για την αλληλεγγύη, την υπεράσπιση των ανθρώπινων δικαιωμάτων, την προστασία των ευάλωτων ομάδων, τον σεβασμό της διαφορετικότητας. Για ένα δήμο Ορεστιάδας με αναπτυξιακά χαρακτηριστικά, ισχυρή πανεπιστημιακή έδρα των Γεωτεχνικών Επιστημών και όχι ένα δήμο συνώνυμο “φυλακής ανθρώπινων ψυχών”.

Επιτροπή Αγώνα του Δήμου Ορεστιάδας

ΠΗΓΗ: evrosnews

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί