Πιο συγκεκριμένα, ο Τούρκος υπ. Άμυνας, κάνει λόγο για «προβοκατόρικες ενέργειες των Ελλήνων» που αυξάνουν την ένταση, παρά την «εποικοδομητική, ειρηνική στάση μας και παρά τη στάση μας για διαβουλεύσεις».
«Χρησιμοποιούν απειλητική γλώσσα με σκοπό να φτάσουν σε κάποιους στόχους. Κάθε φορά τονίζουμε πως αυτές οι κινήσεις είναι άσκοπες, καμία απειλή δεν έχει καμία επίπτωση στη χώρα μας, στο λαό μας και στις Ένοπλες Δυνάμεις μας» ανέφερε ο Χ. Ακάρ σύμφωνα με το Αnadolu.
Παράλληλα, κάλεσε τη χώρα μας να «συμπεριφερθεί σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο» και να σταματήσει τις ενέργειες που το φθείρουν, προσθέτοντας χαρακτηριστικά πως: «Πρέπει να καταλάβουν πως δεν μπορούν να φτάσουν πουθενά».
Επανέλαβε μάλιστα για ακόμη μια φορά πως τα νησιά δεν μπορούν να διαθέτουν υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ.
«Εμείς ξέρουμε πως το Διεθνές Δικαστήριο έχει αποφανθεί πως τα νησιά δεν έχουν και δεν μπορούν να έχουν υφαλοκρηπίδα και Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη. Αυτό πρέπει να το ξέρουν και να αποδεχθούν αυτές τις αρχές.
Πρέπει να καταλάβουν πως δεν μπορούν να φτάσουν με κάποιες μεθοδεύσεις, με κάποιες εξαπατήσεις και με κάποιες ψευδαισθήσεις» υπογράμμισε ο Τούρκος αξιωματούχος.
(spuntiknews – φωτο: photo screenshot)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Η συχνή έκθεση σε θόρυβο κατά τη διάρκεια της νύχτας μπορεί να προκαλέσει καρδιακά προβλήματα
- Κλείνουν τα Στενά του Ορμούζ: Σε επιφυλακή η ελληνική ναυτιλία – Φόβοι για νέο ράλι τιμών στην ενέργεια
- Άμπου Ντάμπι: Η στιγμή που διακόπηκε αγώνας μπάσκετ λόγω των βομβαρδισμών, Vid
- Νέες εκτοξεύσεις πυραύλων από τους Φρουρούς της Επανάστασης εναντίον αμερικανικών βάσεων
- Ιταλίδα γιαγιά “δίνει ρέστα” με την…”Goo Goo” Google! ΒΙΝΤΕΟ
- Viral εικόνες από Ντουμπάι: Πλήγμα σε ένα από τα πιο πολυτελή μέρη του πλανήτη, vid
- Viral έγινε Σομαλός οδηγός νταλίκας – Πήγαινε ανάποδα σε αυτοκινητόδρομο των ΗΠΑ! vid
- ΟΗΕ: Έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας μετά το χτύπημα στο Ιράν
- Θεσσαλονίκη: Επαναλειτουργία των σταθμών του μετρό μετά το κλείσιμο για τη διαδήλωση για τα Τέμπη
- Υψηλός συναγερμός για την επιχείρηση «Ασπίδες»: Απειλές Χούθι για πλήγματα σε αμερικανικά πλοία









