• Αρχική
  • Άρθρα
  • EKTAKTO! Σύγκρουση τουρκικής ακταιωρού με σκάφος του Λιμενικού – Πάμε για κλιμάκωση (ΒΙΝΤΕΟ)

EKTAKTO! Σύγκρουση τουρκικής ακταιωρού με σκάφος του Λιμενικού – Πάμε για κλιμάκωση (ΒΙΝΤΕΟ)

«Μας χτύπησε» φώναξαν οι Λιμενικοί...

Σοβαρό περιστατικό σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης (11.03.2020) ανοιχτά της Κω, όταν τουρκική ακταιωρός συγκρούστηκε με σκάφος του Λιμενικού.

«Μας χτύπησε», ακούγονται να φωνάζουν στο βίντεο οι Έλληνες λιμενικοί.

Το ντοκουμέντο ανήρτησε στο Twitter η ανταποκρίτρια της γερμανικής εφημερίδας Bild στην Αθήνα.

«Η Ελλάδα παρενοχλήθηκε επικίνδυνα από τουρκικό σκάφος», έγραψε η δημοσιογράφος στην λεζάντα.

Το περιστατικό είναι σοβαρό και οδηγεί αναπόφευκτα σε κλιμάκωση στο Αιγαίο.

Όπως μεταδίδεται, υπήρξε παρενόχληση και πάνω στους ελιγμούς η τουρκική ακταιωρός εμβόλισε το σκάφος του λιμενικού, προκαλώντας ζημιές στα ρέλια στην πρύμνη.

Στις 5:45, σήμερα, στην θαλάσσια περιοχή της Κω, εντός ελληνικών χωρικών υδάτων, τουρκική ακταιωρός προέβη σε σκοπούμενη σύγκρουση με περιπολικό σκάφος της Λιμενικής Αρχής Κω, με σαφή πρόθεση τον εμβολισμό του εν λόγω σκάφους, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Ναυτιλίας.
 
Σημειώνεται, ότι το περιπολικό σκάφος εκτελούσε διατεταγμένη περιπολία στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή επί της οριογραμμής. Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν η πρόκληση μικρών υλικών ζημιών στο περιπολικό σκάφος, ενώ δεν υπήρξε τραυματισμός μέλους πληρώματος.
 
Εν τω μεταξύ, κανένα περιστατικό παράνομης εισόδου ή αποβίβασης αλλοδαπών δεν σημειώθηκε το τελευταίο 24ωρο σε νησιά του ανατολικού Αιγαίου, σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα.