• Αρχική
  • Άρθρα
  • ΕΚΤΑΚΤΟ! Οι Τούρκοι μαζεύουν τους εισβολείς από τον Έβρο (ΒΙΝΤΕΟ)

ΕΚΤΑΚΤΟ! Οι Τούρκοι μαζεύουν τους εισβολείς από τον Έβρο (ΒΙΝΤΕΟ)

Αντιπερισπασμός της Άγκυρας ή κορωνοϊός; - Πρόεδρος Οικογενειακών Γιατρών Τουρκίας: «Θα γίνουμε χειρότερα από την Ιταλία»

Η Τουρκία βρίσκεται σε εξαιρετικά δύσκολη θέση με τον κορωνοϊό και την αδυναμία των εισβολέων να «σπάσουν» τα ελληνικά σύνορα.

Η Φιλιζ Ουναλ-πρόεδρος του Τμήματος Οικογενειακών Γιατρών του ιατρικού Συλλόγου Τουρκίας δήλωσε πως «στην Ιταλία από τους 600 οικογενειακούς γιατρούς οι 100 νόσησαν και εξ αυτών οι δύο πέθαναν. Αν αναλογιστούμε πως στην Τουρκία έχουν δοθεί ιατρικά υλικά μόνο για 10 μέρες, αυτό σημαίνει πως θα βρεθούμε αντιμέτωποι με την ίδια ή και χειρότερη εικόνα».

Οι πληροφορίες στην Τουρκία κάνουν λόγο για χιλιάδες κρούσματα και νεκρούς. Γνωστός πνευμονολόγος έκανε λόγο για τουλάχιστον 145.000 κρούσματα!

Ως εκ τούτου, η Άγκυρα, προκειμένου να συμμαζέψει κάπως την κατάσταση, αναγκάζεται να «στρατολογήσει» λεωφορεία, προκειμένου να μαζέψει αλλοδαπούς από τα σύνορα και να τους «μαντρώσει», καθώς, εφόσον δεν μπορούν να «σπάσουν» τα ελληνικά σύνορα, αποτελούν υγειονομική «βόμβα» για τους ακρίτες της Τουρκίας.

Δεν αποκλείεται βέβαια να αφεθεί στα σύνορα συγκεκριμένος αριθμός τουρκόφωνων πρακτόρων και Γκρίζων Λύκων, προκειμένου να συνεχίσει να προκαλεί.

Όπως μεταδίδουν μέσα ενημέρωσης, από νωρίς το πρωί στην τουρκική πλευρά των συνόρων έχουν φτάσει περισσότερα από 20 λεωφορεία, με σκοπό την επιβίβαση μεταναστών και την μεταφορά τους στην Κωνσταντινούπολη και σε άλλες πόλεις καθώς το Παζάρκουλέ κλείνει λόγω καραντίνας.

Οι περισσότεροι επιθυμούν να παραμείνουν στην Κωνσταντινούπολη με την ελπίδα ότι θα ξαναγυρίσουν στα σύνορα Τουρκίας-Ελλάδας.

Τα πάντα συντονίζουν οι τουρκικές αστυνομικές αρχές. Περίπου 300 άνδρες της στρατοχωροφυλακής ενημέρωσαν τους αλλοδαπούς στο Παζάρκουλε ότι θα εκκενώσουν την περιοχή.

Ήδη, όπως θα δείτε στο βίντεο που βρήκαμε, μετακίνηση παράνομων μεταναστών ξεκίνησε από χθες το βράδυ, ενώ παρατηρήθηκε μειωμένη συγκέντρωση μουσουλμάνων στα συρματοπλέγματα που χωρίζουν την ελληνική με την τουρκική πλευρά των συνόρων στην περιοχή των Καστανιών, ενώ περιορισμένης έκτασης, σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες, ήταν και τα επεισόδια που σημειώθηκαν.

Φυσικά, οι ελληνικές δυνάμεις παραμένουν σε κατάσταση αυξημένης επιφυλακής, καθώς υπάρχει περίπτωση όλο αυτό να είναι αντιπερισπασμός. Στρατός και Αστυνομία αναμένουν να δουν πως θα εξελιχθεί η κατάσταση και εάν όντως οι Τούρκοι σκοπεύουν να απομακρύνουν το σύνολο των παράνομων μεταναστών από την περιοχή, μεταφέροντας τους όπου αλλού εντός Τουρκίας, προκειμένου να ελέγξουν την πανδημία.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, τοποθετούνται στα λεωφορεία με την ύπαρξη μίας κενής σειράς καθισμάτων ανάμεσά τους, προφανώς για μην έρχεται σε άμεση επαφή ο ένας από τον άλλον.

Την ίδια ώρα συνεχείς απολυμάνσεις λόγω κορωνοϊού πραγματοποιούνται στους πρόχειρους καταυλισμούς που έχουν δημιουργηθεί γύρω από τον μεθοριακό σταθμό του Παζάρκουκουλέ, απέναντι από τις Καστανιές του Έβρου.

Συνεργεία της Διεύθυνσης Υγείας της Επαρχίας της Αδριανούπολης, πραγματοποιούν ψεκασμούς, με την κατάλληλη περιβολή μέσα στις σκηνές αλλά και στον περιβάλλοντα χώρο.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •