• Αρχική
  • Άρθρα
  • Διακρατική συμφωνία Ισραήλ- Κύπρου για συστήματα επιτήρησης

Διακρατική συμφωνία Ισραήλ- Κύπρου για συστήματα επιτήρησης

Κύπρος και Ισραήλ προχώρησαν στην επίσημη υπογραφή μνημονίου συνεργασία στον τομέα πληροφοριών μέσω του οποίου η Κυπριακή Κυβέρνηση αναθέτει στο Ισραήλ την πλήρη κατασκευή ηλεκτρονικού/ ηλεκτρο-οπτικού συστήματος επιτήρησης των συνόρων της στην Πράσινη Γραμμή που χωρίζει την ελεύθερη Κύπρο από τα Κατεχόμενα.  

Το πρόγραμμα αφορά την εγκατάσταση πλήρους δικτύου καμερών και άλλων αισθητήρων στην πράσινη Γραμμή αλλά και συμμετοχή της Κύπρου συνολική ανάπτυξη του συστήματος, πράγμα που καθιστά την κίνηση ως απολύτως ορθολογική από πλευράς Κυπριακής Δημοκρατίας τόσο στο ζήτημα της ασφάλειας της Κυπριακής Δημοκρατίας όσο και από πλευράς που αφορά τη συγκεκριμένη τεχνολογία.  

Tο el.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο κάτω από  το άρθρο, μόνο από όσους και όσες έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία DISQUS. Ο καθένας και η κάθε μία έχουν το δικαίωμα να εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις τους. Αυτό όμως  δεν σημαίνει ότι το el.gr υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Επίσης ξεκάθαρα θα διαγράφουμε  συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια αμέσως μόλις τα εντοπίσουμε  ή αμέσως μόλις μας καταγγελθούν. Ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το el.gr δεν φέρει καμία νομική ή άλλη ευθύνη, αφού στο διαδίκτυο ανωνυμία δεν υπάρχει.