Διαγωνισμό αντιρωσικών δηλώσεων κάνουν στην κυβέρνηση! Βαρβιτσιώτης: «Σκληρή απάντηση στα φαινόμενα επαναχάραξης συνόρων»

Δίνουν ρεσιτάλ από χθες το πρωί!

Δεν δεχόμαστε φαινόμενα αναθεωρητισμού και επαναχάραξης συνόρων, όπως σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι, αναφερόμενος στι τουρκικές προκλήσεις.

«Στο χθεσινό Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ τόνισα ότι πρέπει να υπάρχει σκληρή απάντηση απέναντι στα φαινόμενα αναθεωρητισμού και επαναχάραξης συνόρων και ότι πρέπει να είναι ακριβό το τίμημα σε οποιονδήποτε θελήσει να μιμηθεί τέτοιου είδους συμπεριφορές στο μέλλον», υπογράμμισε ο κ. Βαρβιτσιώτης, ο οποίος ενημέρωσε τους ομολόγους του για τις τελευταίες δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, και τις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας.

Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι Ρωσία και Τουρκία αποτελούν διαφορετικές περιπτώσεις με διαφορετικές πολιτικές στοχεύσεις και διαφορετικό πλαίσιο σχέσεων με τη χώρα μας.

Ο αναπληρωτής υπουργός επεσήμανε ότι η σημαντικότερη απόφαση που ελήφθη χθες, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ήταν η ανακοίνωση από πλευράς Γερμανίας για το πάγωμα του αγωγού Nord Stream 2.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης σημείωσε ότι το ΑΕΠ της Ρωσίας είναι πολύ μικρότερο σε σχέση με των ΗΠΑ και της ΕΕ και πως «το βασικότερο ζήτημα για τη Ρωσία είναι η αναχρηματοδότηση του δημοσίου χρέους της, στην περίπτωση που η στρατιωτική της εκστρατεία αρχίσει να κοστίζει για την ίδια πολύ περισσότερο». Παράλληλα, τόνισε ότι «πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για μία μακρά περίοδο αστάθειας».

(φωτο:intime)

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί