Δεν δεχόμαστε φαινόμενα αναθεωρητισμού και επαναχάραξης συνόρων, όπως σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι, αναφερόμενος στι τουρκικές προκλήσεις.
«Στο χθεσινό Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ τόνισα ότι πρέπει να υπάρχει σκληρή απάντηση απέναντι στα φαινόμενα αναθεωρητισμού και επαναχάραξης συνόρων και ότι πρέπει να είναι ακριβό το τίμημα σε οποιονδήποτε θελήσει να μιμηθεί τέτοιου είδους συμπεριφορές στο μέλλον», υπογράμμισε ο κ. Βαρβιτσιώτης, ο οποίος ενημέρωσε τους ομολόγους του για τις τελευταίες δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, και τις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας.
Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι Ρωσία και Τουρκία αποτελούν διαφορετικές περιπτώσεις με διαφορετικές πολιτικές στοχεύσεις και διαφορετικό πλαίσιο σχέσεων με τη χώρα μας.
Ο αναπληρωτής υπουργός επεσήμανε ότι η σημαντικότερη απόφαση που ελήφθη χθες, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ήταν η ανακοίνωση από πλευράς Γερμανίας για το πάγωμα του αγωγού Nord Stream 2.
Ο κ. Βαρβιτσιώτης σημείωσε ότι το ΑΕΠ της Ρωσίας είναι πολύ μικρότερο σε σχέση με των ΗΠΑ και της ΕΕ και πως «το βασικότερο ζήτημα για τη Ρωσία είναι η αναχρηματοδότηση του δημοσίου χρέους της, στην περίπτωση που η στρατιωτική της εκστρατεία αρχίσει να κοστίζει για την ίδια πολύ περισσότερο». Παράλληλα, τόνισε ότι «πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για μία μακρά περίοδο αστάθειας».
(φωτο:intime)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Εκδίκηση υπόσχεται στο πρώτο διάγγελμα του ο νέος Αγιατολάχ: «Να κλείσουν οι αμερικανικές βάσεις στην περιοχή»
- Συνάντηση την Τρίτη στη ΓΣΕΒΕΕ για την υπογραφή ΣΣΕ σε Επισιτισμό-Τουρισμό και Αρτοποιία
- Σε οριακή κατάσταση τα παραδοσιακά αρτοποιεία – Ζητούν μέτρα στήριξης για να αποφευχθούν κι άλλα λουκέτα
- Κλειστά σχολεία και δομές του Δήμου Καρδίτσας το απόγευμα της Πέμπτης λόγω του σεισμού
- Ασύλληπτο περιστατικό: Σκύλος γκρέμισε Ρώσους σκιέρ τραυματίζοντάς τους, vid
- Μ. Χρυσοχοΐδης: «Είμαστε σε εγρήγορση και επαγρύπνηση» – Παρεμβάσεις για κυκλοφορία, οδική ασφάλεια και αστυνόμευση
- Στ. Καλαφάτης: Η Τεχνητή Νοημοσύνη μετασχηματίζει ριζικά τον τομέα της Υγείας
- Παπασταύρου σε Σαμαρά για θαλάσσια οικόπεδα: «Δεν έχετε τη σωστή ενημέρωση και οδηγείστε σε λάθη»
- Αλ. Σδούκου: Πλαφόν, σαρωτικοί έλεγχοι και βαριά πρόστιμα κατά της αισχροκέρδειας
- Υπ. Ενέργειας ΗΠΑ: Ο αμερικανικός στρατός δεν είναι έτοιμος να συνοδεύει πετρελαιοφόρα στο Στενό του Ορμούζ









